Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
 • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
 • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
 • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
Minilink

Κλειστές όλη την εβδομάδα οι τράπεζες

Στην απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες όλη τη εβδομάδα και να επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι καταλήγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Που αναμένεται να μπει το όριο αναλήψεων. Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας που συνεδρίασε νωρίτερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιβληθούν και κεφαλαιακοί έλεγχοι. Το χρηματιστήριο δεν αναμένεται να λειτουργήσει όσο είναι κλειστές οι τράπεζες. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές όλη την εβδομάδα και το όριο στις αναλήψεις θα κινηθεί περίπου στα 200 ευρώ.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε τα εξής:

Στην επιβολή τραπεζικής αργίας (Bank Holiday) και ταυτόχρονα κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει τον ELA στα επίπεδα που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο έχει συσταθεί από το 2010, με στόχο να παρεμβαίνει όταν διαταράσσεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε στο ΒΒC ότι υπό εξέταση είναι η επιβολή τραπεζικής αργίας (Bank Holiday) και capital controls. Λίγο αργότερα ο ίδιος μέσω tweet τάχθηκε κατά της ιδέας: Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την ίδια την έννοια. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση πάντως ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε: με την χθεσινή απόφαση το Eurogroup στέρησε από τους Ελληνες τη δυνατότητα να πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι». Οι Ελληνες θα επιδείξουν νηφαλιότητα και εμείς θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση τα επιτελεία των τραπεζών βρίσκονται όλα στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Το σενάριο της κήρυξης τραπεζικής αργίας (bank holiday) για μερικές ημέρες, ίσως και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, με ταυτόχρονη επιβολή capital controls έχει στόχο να προστατευθεί αφενός το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου να περιορισθεί η μετάδοση της κρίσης προς το ευρωσύστημα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω ATMs. Για τις αναλήψεις όμως θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο. Παράλληλα, θα λειτουργήσει επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα αναλάβει να εξετάζει τα αιτήματα επιχειρήσεων για συναλλαγές με το εξωτερικό, επί των οποίων επίσης θα τεθούν περιορισμοί.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

Το ΔΣ. της κεντρικής τράπεζας καλωσορίζει τη δέσμευση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν την ισχύ των οικονομιών της ευρωζώνης και να είναι έτοιμα να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών να διεξαχθεί δημοψήφισμα και τη μη επέκταση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδα, το συμβούλιο δηλώνει ότι θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Δεδομένων των συνθηκών, το κυβερνητικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που ήταν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Το συμβούλιο είναι έτοιμο να επανεξετάσει την απόφαση.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με την ΤτΕ ΕΛΛ +2,08% ΕΛΛ +2,08% και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες των οικονομιών της ευρωζώνης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: Η ΤτΕ ΕΛΛ +2,08% ΕΛΛ +2,08% ως μέλος του ευρωσυστήματος θα πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα για τους έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις στην νομισματική πολιτική και την ισορροπία των ρίσκων σε ότι αφορά τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη. Είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της εντολής του.

Το συμβούλιο

Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, βάσει του νόμου, είναι το θεσμικό όργανο που δύναται να εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών την ανάγκη επιβολής περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας εισηγηθεί την επιβολή capital controls; Την απόφαση την παίρνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να νομοθετήσει.

Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας αποτελείται από: Πρόεδρος ο υπουργος Οικονομικών, αντιπρόεδρος ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το ΓΛΚ, ο διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ +2,08% ΕΛΛ +2,08%, ο πρόεδρος του ΤΧΣ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο υποδιοικητής της TτΕ κος Μουρμούρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Μάρδας και Χουλιαράκης καθώς και η Νάντια Βαλαβάνη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Κλειστές όλη την εβδομάδα οι τράπεζες

 • nikos73gr

  είμαι περίεργος αν όντως οι τράπεζες μείνουν κλειστές μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οι εισπρακτικές θα συνεχίσουν να τηλεφωνούν?

 • xreokopimenos

  Ναι θα συνεχίσουν 🙂 που θα πληρώσεις είναι κάτι το διαφορετικό.. ίσως να στέλνουν και courier να παραλάβει το χρήμα…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>