«Κούρεμα» έως και 90% σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Σε «κούρεμα» των χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια που θεωρούν αδύνατον να εισπράξουν στο σύνολό τους, προχωρούν οι τράπεζες.

Πρόκειται για «κόκκινα» δάνεια που δεν εξυπηρετούνται για πολλούς μήνες ή και χρόνια και που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες προσφέρουν στους δανειολήπτες αυτά τα δάνεια σε πολύ χαμηλές τιμές, με περικοπή της οφειλής ακόμη και σε ποσοστό 90%.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η μία μετά την άλλη οι τράπεζες στέλνουν σημειώματα σε χιλιάδες πελάτες τους για να διευθετήσουν τα χρέη τους με αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση και πριν τα αγοράσουν τα funds.

Βάσει νόμου πριν τα δάνεια περάσουν στα fuds η τράπεζα πρέπει να εξαντλήσει τις προσπάθειες συνεννόησης με τους πελάτες της.

Έτσι δανειολήπτες με χρέη για παράδειγμα 10.000 ευρώ από πιστωτική ή προσωπικό δάνειο μπορούν πλέον να απαλλαγούν από το χρέος των 9.000 ευρώ και να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ σε δόσεις που θα καθοριστούν από την τράπεζα.

Οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σημερινό τους χρέος, έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο συνήθως είναι τόκοι, και να εξασφαλίσουν δυνατότητα αποπληρωμής σε πολύ χαμηλότερες δόσεις.

Με την επιστολή που θα λάβουν μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζα για ρύθμιση πριν το δάνειό τους περάσει στα χέρια fuds.

Μια άλλη τράπεζα θα «ρυθμίσει» 60.000 δανειολήπτες με κούρεμα που φθάνει το 70% ως 75% της βασικής οφειλής, αλλά και στο σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας σεισάχθεια για το 90% του υπολοίπου.

Άλλη τράπεζα προχωρά σε κούρεμα κοντά στο 70% της αρχικής οφειλής και συνολικά 90% αν ληφθούν υπόψη τόκοι και λοιπές χρεώσεις. Το “πακέτο” της Εθνικής αφορά σε περίπου 180.000 δανειολήπτες.

Σε ανάλογα πακέτα θα προχωρήσουν όπως όλα δείχνουν άμεσα και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

32 σκέψεις σχετικά με το “«Κούρεμα» έως και 90% σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες

 • 31/01/2018, 17:37
  Permalink

  Χθες με πήραν τηλ από την εταιρεία που αγόρασε τα δάνεια της eurobank ,με το γνωστό ψαρωτικο τρόπο .Ζητησαν όλο το κεφάλαιο προ καθυστέρησης .Τους απάντησα αρνητικά και τους πρότεινα μια δόση γύρω στα 60€ .Ζητησαν να τους στείλω πολλά δικαιολογητικά ,αρνήθηκα και τους είπα αν θέλουν να κλείσουμε κάποια συμφωνία τώρα .Ειπε με αυστηρό ύφος ότι θα βγάλουν διαταγή πληρωμής και το έκλεισε .Εχετε καμία αναλογη εμπειρία ?

  Σχολιάστε
  • 01/02/2018, 00:48
   Permalink

   Από τις καινούργιες όχι ακόμα. Ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές με τις εγχώριες εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία, γεγονός που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Αν δεν έχετε κάτι στο όνομά σας, η διαταγή πληρωμής είναι ένα χαρτί άνευ αξίας.

   Σχολιάστε
   • 01/02/2018, 03:40
    Permalink

    Φυσικά δεν τους στέλνουμε τα στοιχεία που ζητάνε ? Γιατι αυτοί δεν ειναι στο ίδιο πλαίσιο με τις τράπεζες για συνεργάσιμους πελάτες ? Μήπως όμως χτυπήσουν τους μισθούς με διαταγή πληρωμής σε χέρια τρίτων ?εγω τους είπα άμα θέλουν να συμφωνήσουν τηλεφωνικά χωρίς να τους στείλω προσωπικά στοιχεία

    Σχολιάστε
    • 01/02/2018, 11:35
     Permalink

     Θα πάτε στην Τράπεζα που έχετε τη μισθοδοσία σας και θα ζητήσετε να γίνει ακατάσχετος για οφειλές τρίτων (όχι από εφορία). Με αυτό τον τρόπο θα έχετε προστασία μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, 1500 ευρώ νομίζω. Σε εμένα έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής πριν 7 χρόνια, αλλά ο λογαριασμός που διατηρώ σε άλλη τράπεζα για τη μισθοδοσία δεν έχει πειραχτεί (ακόμα).
     Μην τους στείλετε προσωπικά στοιχεία, προτείνετε τους εσείς μια συμφωνία όταν πάρουν ξανά τηλέφωνο, εφόσον έχετε τη δυνατότητα, του τύπου take it or leave it. Αν σας απειλήσουν με διαταγή πληρωμής να τους πειτε να την βάλουν εκεί που βλέπει ο ήλιος.

     Σχολιάστε
     • 01/02/2018, 13:00
      Permalink

      Αυτο που δεν εχω καταλάβει ,ειναι ότι κατατίθεται πανω από 1500€ πχ μισθός ή ότι υπάρχει μέσα την επόμενη μερα της μισθοδοσίας

      Σχολιάστε
      • 01/02/2018, 13:56
       Permalink

       σε περίπτωση κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού, ότι ποσό υπερβαίνει τα 1500 ευρώ θα κατάσχεται αυτόματα. Αν για παράδειγμα κάποιος παίρνει μισθό 2000 ευρώ, η τράπεζα θα βουτάει τα 500, αν υπάρχει υπόλοιπο 6000 ευρώ, η τράπεζα θα βουτάει τα 4500 ευρώ, εφόσον έχετε κάνει αίτηση για ακατάσχετο από τράπεζες, αλλιώς τα βουτάει όλα

       Σχολιάστε
       • 01/02/2018, 17:41
        Permalink

        Τώρα το κατάλαβα .και πως ξέρεις ότι σου εχουν κάνει κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού ?

        Σχολιάστε
        • 01/02/2018, 17:51
         Permalink

         θα το δεις στο υπόλοιπο…συνήθως κατοπιν εορτης

         Σχολιάστε
         • 01/02/2018, 21:31
          Permalink

          Μισθοί/συντάξεις/ασφαλιστικές παροχές
          Το άρθρο 982 παρ.2 περ.δ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προστατεύει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς από την κατάσχεση ανεξαρτήτως ποσού, με ελάχιστες εξαιρέσεις για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις….

          Είναι σημαντικό ο λογαριασμός στον οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη να είναι δηλωμένος και στην τράπεζα ως μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικός για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία. Επίσης, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι στην παραπάνω κατηγορία ανήκουν και οι λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται το επίδομα ανεργίας.

          Λογαριασμοί καταθέσεων
          Με βάση το άρθρο 20 του Ν.4161/2013, μπορείτε να δηλώσετε ως ακατάσχετο κάποιο λογαριασμό καταθέσεων. Ο νόμος σας προστατεύει για ποσό έως 1.500€ για λογαριασμό με ένα δικαιούχο και έως 2.000€ για κοινούς λογαριασμούς.

          Copy & paste από την σελίδα της εκποιζώ: https://www.ekpizo.gr/

          Πάντως έχω λογαριασμό μισθοδοσίας, αλλά είναι χαρακτηρισμένος σαν μισθοδοσίας από την εταιρία που δουλεύω και χρωστάω στην ίδια τράπεζα η οποία έχει βγάλει διαταγή πληρωμής, αλλά τον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν τον έχει πειράξει εδώ και 5 χρόνια.

          Σχολιάστε
          • 02/02/2018, 08:35
           Permalink

           ένας από τους λόγους δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας είναι ακριβώς οτι οι τράπεζες έχουν γραμμένες στα παλιά τους παπούτσια την πολιτική και ποινική δικονομία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχω διαβάσει στα σχόλια αναγνωστών εδώ οτι η τράπεζα έβαλε χέρι στη σύνταξη,
           Ο λόγος πιστεύω είναι οτι αν στον λογαριασμό που είναι μισθοδοσίας υπάρχει υπόλοιπο μεγαλύτερο από το ποσό του μισθού/σύνταξης/επιδόματος, η τράπεζα “δικαιούται” να τον θεωρήσει ως αποταμιευτικό/καταθετικό και να απλώσει το βρωμόχερό της.

          • 02/02/2018, 08:52
           Permalink

           Τον έχετε κάνει ακατάσχετο προς τρίτους και δεν κάνετε κατάθεση πανω από 1500€ ?

          • 02/02/2018, 19:59
           Permalink

           Δεν τον έχω κάνει ακατάσχετο, μόνο στην εφορία τον έχω κάνει ακατάσχετο. Ο μισθός μου δεν περνάει τα 1500€ και στο τέλος του μήνα πριν μπει ο νέος μισθός, αν έχει περισσέψει τίποτα τα παίρνω. Η μόνη ίσως φορά που θα περάσει τα 1500€ είναι όταν μπαίνει και το δώρο Χριστουγέννων ή του Πάσχα αλλά και πάλι δεν μου τον έχουν πειράξει, μέχρι τώρα, γιατί ποιός ξέρει στο μέλλον μπορεί να βρεθεί κάποιος καλοθελητής υπουργός και να το αλλάξει.

          • 03/02/2018, 22:35
           Permalink

           Να κάνεις ακατάσχετο και για χρέη προς τρίτους γιατι μπορεί να αφηνεις οπως λες λεφτα μεσα αλλα απο την επομένη της καταβολής μισθού, η τραπεζα μπορεί αν θελει να τα αρπάξει νόμιμα κι όλας, ότι ποσο και να ειναι αλλο που δεν το χει κάνει ώς τωρα. Μήν το αφήσεις. Ετσι η Εθνική τράπεζα τσίμπησε 900 Ευρω απο λογαριασμό φίλου, εναντι οφειλής κάρτας. Τα αφηνε μεσα, μαζευτηκε ενα ωραίο ποσό και έγινε φτερά! Μην αφηνεις ουτε σέντς.

          • 02/02/2018, 17:56
           Permalink

           Ετσι! Για να μην κινδυνολογούμε άδικα εδώ μέσα.

          • 03/02/2018, 22:37
           Permalink

           Δεν υπάρχει κινδυνολογία. Υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που λεει οτι μπορούν με τις ελληνικές τράπεζες να συμβούν τα πάντα, αλλα και τίποτα. Εμεις πρεπει να εχουμε το νου μας και να χρησιμοποιούμε τα όπλα που μας δίνει η νομοθεσία για να προστατευτούμε.

          • 03/02/2018, 18:04
           Permalink

           Η προστασία του αρθρου 982 ισχύει για το ποσό ενός μισθού και μόνο για 24 ώρες, δηλαδή όπως περιγράφει μέχρι την επομένη ημέρα της καταβολής μισθού. Οτι μέινει μέσα, η τράπεζα άν θέλει μπορεί να το πειράξει. Οπότε συνδυαστικά με το 982 κάνουμε και μια άιτηση ακατάσχετου προς τρίτους για όριο μέχρι 1500 ευρώ και εξασφαλιζουμε το λογαρισμό μας. Εγω έχω κάνει συνδαυσμό ακατασχετου 1250 ευρω προς δημόσιο μεσω taxisnet και 1500 ευρω προς τρίτους, με αίτηση στην τραπεζα που μπάινει η μισθοδοσία μου. Δεν μου έχουν πειράξει τίποτα. Ακομα και αν ο μισθός είναι πανω απο 1500 ευρώ ίσχύει για το υπερβάλλον ποσό, το άρθρο 982 όποτε θα πρεπει να κανει καποιος αναληψη αυθημερόν το υπερβαλλον ποσο και να αφησει υπολοιπο κατω απο 1500 ευρω.

          • 03/02/2018, 19:32
           Permalink

           Αυτο ειναι διαφορετικό που λέτε από αυτά που ανέφεραν οι προηγούμενοι .γραφτηκε ότι η κατάσχεση γίνεται στο υπερβάλλον ποσο των 1500 € άμεσα από την τράπεζα και Οχι αφού παρέλθει ενα 24 ωρο .Τελικα τι ισχύει ? Γνωρίζει κάποιος ?

          • 03/02/2018, 22:26
           Permalink

           Το τί κάνει η τράπεζα είναι δικό της θέμα. Η τράπεζα αν θέλει μπορεί να παρανομήσει και να αρπάξει λεφτά ακομα και την ίδια μέρα, ακόμα και κάτω απο τα 1500, είτε είναι μισθός, είτε σύνταξη, είτε ακομα και επιδομα ανεργίας. Το έχει κάνει ούκ όλιγες φορές, απλα με το νόμο με το μέρος του μπορεί καποιος να διεκδικήσει τα λεφτα του πίσω. Αν εξαιρεσουμε τις παρανομίες τα πραγματα έχουν ώς έξης. Ο μισθός, είτε 500 ευρω είτε 2500 ευρω προστατευεται για την ημέρα καταβολής του και μονο. Αν προλάβεις την ιδια μερα να κανεις αναληψη (που δεν μπορεις πχ να κανεις αναληψη 2500 ευρω γιατι υπαρχουν τα capital controls) η να ξοδεψεις εστω αυτα τα λεφτα τοτε εισαι ενταξει και δεν κινδυνευεις. Αν όμως αφησεις λεφτα μεσα, απο την επομενη μερα η τραπεζα -αν το επιθυμει- τα βουταει όλα. Αν τωρα εχεις κανει στο λογαριασμο σου και αιτηση ακατασχεταου για χρεω προς τριτου, δεν εχεις φοβο να αφησεις λεφτα μεσα, οσο αυτα ειναι κατω απο 1500 ευρω.

           Ν.4161/2013 – Άρθρο 20

           Απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού. Από το προηγούμενο εδάφιο εξαιρείται ως δανειστής το Δημόσιο, για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, Α΄ 90). Με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο. Καταθέσεις που αφορούν σε μισθούς ή συντάξεις ή ασφαλιστικές παροχές προσδιορίζονται υποχρεωτικά ως τέτοιες και κατά το υπερβάλλον του ποσού του ανωτέρω εδαφίου α΄ καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του άρθρου 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (π.δ. 503/1985, Α΄ 182).

           Απο πάνω δηλαδη λεει οτι ακομα και πανω απο τα 1500 ευρω αν το υπερβαλλον ποσο ειναι μισθος. ισχυει η προστασία του αρθρου 982 δηλαδη για 24 ωρες. Αν λοιπον εχεις ενα μισθο πχ 1800 ευρω και δεν εχεις κανει αιτηση προστασιας βασει του ν4161/13 τοτε προστατευεσαι μονο με το αρθρο 982 και πρεπει θεωρητικα παντα να εξαφανισεις τα λεφτα σου απο το λογαριασμο μεσα σε 24 ωρες ειτε ειναι 500 ειτε 1800 ευρω. Αν όμως εχεις κανει την αιτηση του ακατασχετου που λεει ο νομος, αυτο λειτουργει συνδυαστικα με το αρθρο 982 οποτε εσυ θα πρεπει να κανεις απο τα 1800 ευρω αναληψη τα 300 σε 24 ωρες για να μην προλαβει θεωρητικα να τα βουτηξει η τραπεζα και μπορεις να αφησεις μεσα τα 1500 ευρω οσο καιρο θελεις αφου θα προστατευονται απο το ακατασχετο. Αν εχεις χρεη και στην εφορια θα πρεπει να κανεις για τον ιδιο λογαριασμο αιτηση ακατασχετου στο taxisnet αλλα για οριο 1250 ευρω μονο.

           Γνώμες θα ακουσεις πολλες εδω μεσα καθως όλοι μας εχουμε βιωσει διάφορες εμπειριες και μιλάμε με βασει όσα εχουμε πάθει απο τις τράπεζες αλλα και όσα εχουμε κάνει σε αυτες. Το μονο που ισχυει ειναι αυτό που γραφει η νομοθεσία και αυτό μπορούμε να επικαλεστούμε. Στην πράξη μπορουν να συμβούν πολλα, ανάλογα με το ποσο τυχερός ή άτυχος ειναι ο καθένας μας. Εχουν πειραχτει πολλες φορες όπως ειπα και πρίν, χρήματα κατω απο τα 1500 και 1250 ευρω ειτε απο δημόσιο, ειτε απο τραπεζες. Οταν όμως ο πολίτης επικαλεστεί την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει άμεσα είτε εστω με λίγη ταλαιπωρία (ειδικα αν ειναι εφορια), τα χρήματα του πίσω. Το ποτε θα βουτηξει τα λεφτα η τραπεζα, νομιμα μετα τα 1500 ευρω ειναι δικο της θεμα. Μπορει να το κανει και αμεσα (πολυ σπανιο) μπορει να το κανει και αργοτερα σε απροβλεπτη φαση. Εμεις πρεπει να ξέρουμε τι δικαιουμαστε και να κινουμαστε βασει αυτου του σκεπτικου.

      • 01/02/2018, 15:20
       Permalink

       Το υπόλοιπο προστατεύεται. Μπορείς κάθε μέρα να καταθέτεις π.χ. 500 ευρώ και να τα ξαναβγάζεις. Όσο το υπόλοιπο δεν ξεπερνά τα 1250 ευρώ, δεν στα πειράζει κανένας.

       Σχολιάστε
       • 01/02/2018, 17:24
        Permalink

        Και άμα σου καταθέσουν 2000€ παίρνουν τα επιπλέον ? Η άμα τα βγάλεις εσυ αμέσως και δεν αφήνεις τιποτα μέσα τα γλυτώνεις ?

        Σχολιάστε
        • 01/02/2018, 17:52
         Permalink

         απο τη στιγμή που εχει γινει κατάσχεση, το ποσό δεσμεύεται αυτόματα, δεν μπορείς να τα βγαλεις αμεσως…εσένα σου μένουν 1500 το μήνα

         Σχολιάστε
         • 01/02/2018, 19:52
          Permalink

          Εχουν ξεκινήσει κατι τέτοιο ? Και γιατι δεν το κάνανε ήδη ? Μήπως αυτοί που αγοράσανε κοψοχρονιά τα δάνεια το κάνουν ? Σας Ευχαριστω για τις πληροφορίες

          Σχολιάστε
          • 01/02/2018, 20:23
           Permalink

           συμβαίνει ήδη σε δανειολήπτες που διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα που έχουν κόκκινα δάνεια. Για αυτό υπάρχει και η αίτηση για το ακατάσχετο. έχω διαβάσει κάποιες περιπτώσεις και εδώ.

          • 01/02/2018, 20:26
           Permalink

           Απο προσωπική εμπειρία και απο άλλους που ξέρω δεν πειράζουν μισθούς οταν δεν ειναι στην ίδια τραπεζα με το δάνειο.Δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν που διατηρείτε λογαριασμό και ενδέχεται η μια τραπεζα να μην θελει να επεμβαίνει στα χωράφια της άλλης,γιατί 4 έχουν μείνει όλες κι όλες και αυτές με κρατική βοήθεια.
           Οςο για το ποιοι αγόρασαν τα δανεια,οι ίδιες οι τραπεζες με άλλο όνομα ειναι,μην γελιέστε.

        • 03/02/2018, 18:06
         Permalink

         Πρεπει να τρεξεις την ιδια στιγμη να τα βγαλεις πριν το παρουν χαμπαρι, εκτος και αν τα δεσμευσουν απο την αρχη.

         Σχολιάστε
 • 02/02/2018, 17:09
  Permalink

  Καλησπέρα.
  Θα ήθελα την γνώμη σας σε πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Έχω στεγαστικό δάνειο , 2 πιστωτικές κάρτες και την μισθοδοσία μου στην eurobank. Το στεγαστικό το πληρώνω κανονικά και δεν έχω καθυστερήσει ποτέ κάποια δόση. Όσον αφορά τις κάρτες πληρώνω πάντα τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή αλλά σιγά σιγά βλέπω τι δεν μπορώ να αποπληρώσω και τις δύο. Την μία θα μπορέσω να την μηδενίσω σε 2-3 μήνες , η δεύτερη όμως θα μείνει με το παράπονο και ενα υπόλοιπο 4000 ευρώ + τόκους!
  Και εδώ είναι που θέλω την συμβουλή σας. Να ζητήσω από την τράπεζα κάποιο συμβιβασμό πριν σταματήσω να πληρώνω την ελάχιστη καταβολή ή να σταματήσω να πληρώνω μέχρι να μου προτείνουν αυτοι κάποια λύση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  Σχολιάστε
  • 02/02/2018, 17:59
   Permalink

   λόγω του στεγαστικού δανείου η Eurobank σας έχει στο χέρι οπότε δεν σας συμφέρει να σταματήσετε να πληρώνετε γιατί ο τρόπος που θα σας προσεγγίσουν δεν θα είναι ο καλύτερος. Καλύτερα να ζητήσετε κάποια άλλη λύση, πχ μετατροπή/μεταφορά της κάρτας σε δάνειο με μικρές δόσεις. Έτσι το επιτόκιο θα είναι πολύ χαμηλότερο από οτι τώρα που ως κάρτα καλπάζει….

   Σχολιάστε
   • 02/02/2018, 18:04
    Permalink

    Ευχαριστώ nikos123 ….η πρόθεση μου δεν είναι να…γλιτώσω αυτα που χρωστάω.
    Το δέχονται εύκολα αυτό οι τράπεζες, να δώσουν δάνειο, ή θα το καθυστερήσουν μέχρι το ποσό να γίνει δυσβάσταχτο ? Φαντάζομαι ότι την πιστωτική στη κόβουν μαχαίρι?

    Σχολιάστε
    • 02/02/2018, 18:12
     Permalink

     παλιά οι τράπεζες προωθούσαν την ιδέα αυτή αυξάνοντας το πιστωτικό όριο με απώτερο σκοπό το κέρδος, τώρα πλέον θα είναι ηλιθιοι αν συνεχίσουν αυτή την τακτική. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να πάτε να τους το πείτε οτι έχετε πρόβλημα αποπληρωμής της συγκεκριμένης κάρτας, εκεί θα δείτε την αντίδρασή τους και τί θα σας προτείνουν.

     Σχολιάστε
 • 05/02/2018, 20:19
  Permalink

  Πάντως με όσους εχω μιλήσει που πήγανε και διαπραγματεύτηκαν με τις τράπεζες ,για κάποια λύση και χωρίς σπιτι ,αλλα με έναν μισθό πανω από 1200€ ,δεν βρήκανε καμία λύση .αντιθετα δώσανε στις τράπεζες τον μισθό τους και τώρα τους πιέζουν περισσότερο .

  Σχολιάστε
  • 08/02/2018, 01:03
   Permalink

   Λογικό. Οταν το ελάχιστο ποσό διαβίωσης ενός ατόμου έχει οριστεί κάπου στα 600 ευρώ, αμα βγάζεις πάνω απο 1200 σου λένε “δώσε και κάτι ρε φίλε”. Θεωρείται κάποιος προνομιούχος με τέτοιο μισθό οπότε εκει δεν κάνουν πίσω οι τράπεζες. Και με το Νομο Κατσέλη να πήγαινε κάποιος, σίγουρα ο δικαστής θα του όριζε να πληρώσει κάποιο ποσό αναλογο με το εισόδημα. Μπορει μάλιστα να εκρινε και οτι το χρεος μπορει αν εξυπηρετηθεί και να απέρριπτε την αιτηση.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.