Κούρεμα δανείων και αμαρτίες τραπεζιτών!

Νίκος Τόκας
 
 
Χωρίς κούρεμα δανείων, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά πιθανότητα να ευοδωθούν οι προσδοκίες των πλέον αισιόδοξων, που πιστεύουν ότι αν “δουλευτεί” σωστά η διαδικασία των αναδιαρθρώσεων είναι δυνατόν κάποια στιγμή, σε βάθος χρόνου φυσικά, οι τράπεζες να… τιθασεύσουν τα «κόκκινα» δάνεια, και γενικά να θέσουν έστω υπό μερικό έλεγχο, μια κατάσταση που είναι ανεξέλεγκτη και υποσκάπτει κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας. Ενέργεια φυσικά, που θα επιφέρει και μέγιστη ανακούφιση σε εκατοντάδες δανειολήπτες, που θα διευκολυνθούν και θα ενθαρρυνθούν στο να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. (Όσα λέγονται ή όσα τάχατες έγιναν, περί προστασίας δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, είναι όλα κουρουφέξαλα και για αφελείς. Γιατί όταν είσαι μακροχρόνιος άνεργος και δεν έχεις μια, θαρθεί η στιγμή που οι δανειστές σου, δεν θα διστάσουν να σου πάρουν ακόμα και το σώβρακο!)
 
Προφανώς, όσοι αντιτείνουν ότι δεν αντέχουν οι τράπεζες ακόμα και το στοχευμένο κούρεμα που θα αφορά μόνο συγκεριμένη κατηγορία δανειζομένων (αποδεδειγμένα άποροι), τους διαφεύγει κάτι πολύ απλό: Αν υπάρχει περίπτωση με το κούρεμα σημαντικός αριθμός δανείων να γίνουν και πάλι εξυπηρετούμενα, με μη κούρεμα, μάλλον οι τράπεζες θα πρέπει να… ξεγράψουν σημαντικό αριθμό από αυτά. Εκτός κι αν θα τους ικανοποιήσει το… αντίτιμο που θα εισπράξουν από την εκποίηση του ακινήτου, που και πάλι, αναπόφευκτα, σε μια τέτοια περίπτωση, δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν «χαρίζουν» από την αρχή στον δανειολήπτη, το ποσό που γνωρίζουν ότι ούτως ή άλλως, θα χάσουν από μια εκποίηση, με δεδομένο ότι το ακίνητο θα πωληθεί πολύ κάτω από την αξία του; Βέβαια θα πείτε, εδώ οι τράπεζες και δεν συγκατατίθενται στη διαγραφή των τόκων που έχουν συσσωρευτεί στα κόκκινα δάνεια, πόσω μάλλον να τους απασχολεί θέμα… κουρέματος.  
 
Φυσικά, ακόμα και στην απίθανη εκείνη περίπτωση που θα αποφασιστεί κούρεμα δανείων, οι τράπεζες δεν θα κάνουν…χάρη ή χατήρι στους δανειολήπτες. Αντίθετα, είναι ένας τρόπος να… εξιλεωθούν από τις συσσωρευμένες τους αμαρτίες και ανομήματα: Τα αυθαίρετα και ληστρικά επιτόκια που επέβαλλαν, τις υπερχρεώσεις και τις καταχρηστικές πρόνοιες και πρακτικές που χρησιμοποιούσαν. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι αν βρεθούν ένοχοι τραπεζίτες για την οικονομική καταστροφή, δεν θα πρέπει να τους περάσουν χειροπέδες!
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.