Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Παύλος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6953034677 Mellon
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • Ανώνυμος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
Minilink

Κούρεμα και για μικροκαταθέτες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα διεθνή φόρα καθώς προσπάθειες για αναδιάταξη των σχηματισμών και ύφανση νέων ισορροπιών προκαλούν αναταράξεις σε τράπεζες, χρηματιστήρα και ισοτιμίες. Τα σενάρια που θέλουν τη Γερμανία να ρίχνει στο τραπέζι το κούρεμα καταθέσεων ακόμα και κάτω από τις 100,000 για τη διάσωση των τραπεζών, ως αντίβαρο στις εντεινόμενες πιέσεις για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με εμπλοκή του επίσημου τομέα (OSI), φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal στο πλαίσιο της συζήτησης για τη θεσμοθέτηση των κανόνων στο τραπέζι τίθεται και το θέμα του κουρέματος και των μικροκαταθετών.

Τα νέα στοιχεία και η συνεχιζόμενη συζήτηση ανεβάζουν το ρίσκο ακόμα και για τις καταθέσεις και αναμένεται σύντομα να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους του χρήματος δημιουργώντας νέες επιπλοκές στον ήδη εξαθλιωμένο χρηματοοοικονομικό τομέα.

Αν και δεν αναμένεται να αποφασιστεί κάτι τέτοιο αδιακρίτως οι Γερμανοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να τραβήξουν τη διαμάχη στα άκρα καθώς το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας δεν ευνοεί την υποχωρητικότητα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης σχετικά με τους νέους κανόνες για την κατανομή των ζημιών κατά τη διάρκεια οικονομικών προβλημάτων μίας τράπεζας, που θα στοχεύει επιπλέον την προστασία των καταθέσεων που ανήκουν σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων και των ανώτερων ομολογιούχων.

Στόχος είναι η προστασία των καταθέσεων που ανήκουν σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων και των ανώτερων ομολογιούχων.

«Οι νέοι κανόνες είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δώσει τέλος στις τραπεζικές κρίσεις σε χώρες που απειλούνται με πτώχευση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία και την Κύπρο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη WSJ το μέλλον ειδικά των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είναι πρόθυμα να μοιραστούν το κόστος της διάσωσης των τραπεζών ιδιώτες επενδυτές και πιστωτές, ωστόσο πολλά ανησυχούν ότι η επιβολή ζημιών στους τραπεζικούς καταθέτες, όπως συνέβη πρόσφατα στην Κύπρο, μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες και να αποσταθεροποιήσει την οικονομία».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Κούρεμα και για μικροκαταθέτες

 • begar

  Κάτι μου λέει ότι οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη είναι πάρα πολύ πιο χρεωκοπημένες, απ’ όσο φανταζόμαστε.

  • ΠΕΤΡΟΣ

   Η πλέον χρεωκοπημένη τράπεζα Deutschebank.

   • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

    Αυτή είναι κυριολεκτικά ΦΑΝΤΑΣΜΑ! Και πολλά γίδια, κουτόπόνηροι ελληναράδες έσπευσαν (μαζί με κάτι άλλοι λαμόγιους από την Ισπανία) να παρκάρουν τα προφανώς κλεμμένα τους εκεί πιστεύοντας ότι α. είτε θα βγούμε από το ευρώ και καλά θα έρθουν να μας πάρουν μπιρ παρά και β. ότι εκεί, το μαρούλι τους είναι ασφαλισμένο. Ωρέ γέλια να τα χάσουν όλα (όχι απλώς μέρος) οι ντόπιες βαρωνέτες του κατά,μαυρου χρήματος.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>