“Κούρεμα” 20% στα ειδικά μισθολόγια – Σώματα ασφαλείας, γιατροί, δικαστικοί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ στο στόχαστρο

Το “μεγάλο μαχαίρι” αναμένεται να πέσει στο Στρατό. Από τα οδοιπορικά μέχρι τα χρονοεπιδόματα όλα μπαίνουν στο “χειρουργικό τραπέζ锨για “κόψιμο”.

“Οδηγός” είναι το μισθολόγιο του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Πρώτα μπαίνουν στο στόχαστρο οι μισθολογικές προαγωγές που έχουν ήδη παγώσει από το καλοκαίρι του 2011.

Παράλληλα φαίνεται ότι παγώνουν επ’ αόριστο και τα χρονοεπιδόματα που ξεκινούν από 4% κάθε δυο χρόνια και φτάνουν ως και στο 30% στα 29 έτη υπηρεσίας.

Μεγάλο μαχαίρι αναμένεται να πέσει και στα επιδόματα υψηλής ευθύνης και ειδικής απασχόλησης, αλλά και στα οδοιπορικά που παίρνουν οι στρατιωτικοί και τα οποία ξεκινούν από 29 ευρώ και φτάνουν ως και τα 713 ευρώ στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Στα κατώτατα κλιμάκια ωστόσο, για έναν δεκανέα για παράδειγμα η περικοπή αυτή μπορεί και να σημάνει μείωση από 50 ως και 200 ευρώ.

Υπάρχει η σκέψη να ενταχθούν τα οδοιπορικά στον βασικό μισθό, ωστόσο αυτό μπορεί να κρύβει παγίδες.

Εκτός των στρατιωτικών ωστόσο μεγάλες μειώσεις θα δουν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.

Έτσι, οι δικαστικοί θα δουν περικοπές στο επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, οι γιατροί του ΕΣΥ θα χάσουν το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ θα χάσουν τα επιδόματα προετοιμασίας και το ερευνητικό επίδομα, ενώ οι διπλωματικοί υπάλληλοι θα δουν να λείπει από το μισθό τους το λεγόμενο κίνητρο απόδοσης και η πάγια αποζημίωση.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *