Κρατικό bailout τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Τουλάχιστον 5 ρουμανικές τράπεζες θα περάσουν στο κράτος

Το plan B φαίνεται πως σχεδιάζει η Ρουμανία, προετοιμαζόμενη για μια ελληνική χρεοκοπία. Σύμφωνα με το Ρουμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον πέντε τράπεζες της χώρας θα πρέπει να περάσουν υπό κρατικό έλεγχο εάν η χώρα μας χρεοκοπήσει.

«Τι θα κάνουμε με τις τράπεζες μας εάν υπάρξει μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας; Τράπεζες θα κρατικοποιηθούν. Πρέπει να έχουμε, όπως όλες οι άλλες χώρες, ένα plan B σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση» δηλώνει στο πρακτορείο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Daniel Daianu.

Στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται πολλοί ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι όπως οι EFG Eurobank δια μέσου της ρουμανικής Bancpost, η Εθνική Τράπεζα μέσω της Banca Romaneasca ενώ οι Πειραιώς,Alpha Bank, Emporiki Bank και ATE δραστηριοποιούνται υπό τη δική τους επωνυμία.

Ο Daianu προτείνει και ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα να βγαίνει από την Ε.Ε. ακόμη και αν όλοι το αρνούνται. Υπάρχουν, όμως, σενάρια που επεξεργάζονται όλες οι κυβερνήσεις. Φυσικά κανείς δεν το συζητά δημόσια αλλά μπορώ να σας πω ότι γίνονται πολλές τέτοιες μελέτες» δήλωσε ο Daianu.

www.24h.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *