Κρατικό bailout τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Τουλάχιστον 5 ρουμανικές τράπεζες θα περάσουν στο κράτος

Το plan B φαίνεται πως σχεδιάζει η Ρουμανία, προετοιμαζόμενη για μια ελληνική χρεοκοπία. Σύμφωνα με το Ρουμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον πέντε τράπεζες της χώρας θα πρέπει να περάσουν υπό κρατικό έλεγχο εάν η χώρα μας χρεοκοπήσει.

«Τι θα κάνουμε με τις τράπεζες μας εάν υπάρξει μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας; Τράπεζες θα κρατικοποιηθούν. Πρέπει να έχουμε, όπως όλες οι άλλες χώρες, ένα plan B σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση» δηλώνει στο πρακτορείο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Daniel Daianu.

Στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται πολλοί ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι όπως οι EFG Eurobank δια μέσου της ρουμανικής Bancpost, η Εθνική Τράπεζα μέσω της Banca Romaneasca ενώ οι Πειραιώς,Alpha Bank, Emporiki Bank και ATE δραστηριοποιούνται υπό τη δική τους επωνυμία.

Ο Daianu προτείνει και ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα να βγαίνει από την Ε.Ε. ακόμη και αν όλοι το αρνούνται. Υπάρχουν, όμως, σενάρια που επεξεργάζονται όλες οι κυβερνήσεις. Φυσικά κανείς δεν το συζητά δημόσια αλλά μπορώ να σας πω ότι γίνονται πολλές τέτοιες μελέτες» δήλωσε ο Daianu.

www.24h.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.