Κυβέρνηση εκτός… σχεδίου

Υπό αμφισβήτηση τίθεται τώρα το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που οδήγησε στη συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας. Μετά την ανακούφιση για την άρση του κυβερνητικού αδιεξόδου, οι  τεχνοκράτες της τρόικας επανέρχονται στο θέμα, επισημαίνοντας ότι βασικά σημεία της συμφωνίας αντιβαίνουν σε όρους του Μνημονίου, τους οποίους έχει δεσμευθεί να τηρήσει  η Ελλάδα.  Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αν εφαρμοσθούν όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, θα σημειωθούν μεγάλες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς  στόχους, οι οποίες  δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθούν με μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.

Οι αντιρρήσεις  αφορούν πρωτίστως  τα συμφωνηθέντα μεταξύ των τριών κομμάτων για μή απολύσεις στο Δημόσιο, “πάγωμα” των μισθών των ΔΥ και επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδα.του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Στελέχη του κλιμακίου της τρόικας επισημαίνουν ότι στο κείμενο προγραμματικών συγκλισεων και στη διακληρυξη της νέας κυβέρνησης υπάρχουν διατυπώσεις – όπως «όχι απολύσεις στο Δημόσιο» και «όχι άλλες μειώσεις μισθών» –  οι οποίοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όρους που έχεουν αποτυπωθεί στο Μνημόνιο.

Προς επιβεβαίωση επισημαίνουν ότι στη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης προβλέπεται ότι   το προσωπικού του Δημοσίου θα μειωθεί κατά 150.000  έως το 2015 και ότι τα ειδικά μισθολόγια θα περικοπούν κατά 12%.

Από την πλευρά του ΔΝΤ έμφαση δίνεται στο σημείο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη που προβλέπει ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και επαναφορά των κατώτερων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα.

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τονίζουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και προσθέτουν ότι αν η κυβέρνηση λάβει μέτρα για τη μείωση των τιμών στην αγορά τότε θα αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη των μισθών.

Διαλλακτικότεροι εμφανίζονται μόνο γαι τη χρονική επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής, αν και εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο να εξασφαλισθούν εγκρίσεις από τα  εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης για πρόσθετη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/103380.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=breaking%2026.06″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.