Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Κυβέρνηση Πικραμμένου

Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο (επιβεβαιώνοντας τις πρωινές πληροφορίες του Capital.gr) κατέληξε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως ημερομηνία εκλογών ορίστηκε η 17η Ιουνίου.

Όπως αναμενόταν, ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε «μη δικαστικό» και παρουσίασε ως πρόταση τον Γεράσιμο Αρσένη. Κι αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.

«Πάμε για δικαστικό» ήταν η πρώτη φράση του Πάνου Καμμένου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, εννοώντας ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα προέρχεται από το δικαστικό σώμα.

Στη δική της δήλωση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως η ίδια πρότεινε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία να μην προχωρήσει σε καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα στα πλαίσια ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με την επισήμανση ότι εάν συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός, να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία του κ.Παπούλια και των κομμάτων.

Ο κ. Πικραμμένος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 15.00 ώστε να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

(Πληροφορίες από Wikipedia): Ο κ. Π. Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιός του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της “Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου”, με καταγωγή από την Πάτρα. Από την πλευρά του πατέρα του παππούς του είναι ο Τάκης Πικραμμένος, ιδρυτής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλιά οικογένεια Χαιρέτη.

Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ.

Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012 οπότε και ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Την περίοδο 2005 – 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ την περίοδο 1992 – 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ως δικαστικός έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.

[sc:Πηγή id=”http://www.capital.gr/news.asp?Details=1501469″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Κυβέρνηση Πικραμμένου

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>