Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
Minilink

Κόκκινα δάνεια: Αναποτελεσματικές οι ρυθμίσεις – Τεράστια η ανασφάλεια των δανειοληπτών

Με το… ζόρι προχωράνε οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, καθώς ο Τράπεζες φαίνεται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν όλες τις περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων, ενώ οι δανειολήπτες κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι… τους ξημερώνει.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που ζητούν να πωλούνται όχι μόνο τα κόκκινα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζονται και στο μεταξύ οι Τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά μη πληρωμής των δόσεων, λόγω της κατάρρευσης των οικονομικών των νοικοκυριών και της ανεργίας που εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη.

Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι και οι ρυθμίσεις που έχει προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνουν ριζικές λύσεις στο πρόβλημα.

Δηλαδή, βάσει των υφιστάμενων νόμων, οι Τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν «κούρεμα» του δανείου είτε των τόκων, είτε του κεφαλαίου, σε περιπτώσεις που ο δανειολήπτης αδυνατεί πραγματικά να εξυπηρετήσει το δάνειό του αν δεν έχει καθόλου εισοδήματα.

Οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους δανειολήπτες, ιδίως σε όσους έχουν «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ή χρέη από πιστωτικές, είναι μέσες άκρες οι ίδιες με αυτές που υπήρχαν ως τώρα, δηλαδή προσημειώσεις ακινήτων ή υψηλότερα επιτόκια.

Μπερδεμένο είναι το κουβάρι και με το νόμο Κατσέλη.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση πρόσφατα αλλά και όσοι είχαν λάβει ήδη δικάσιμο, κλήθηκαν να καταθέσουν εκ νέου χαρτιά για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες απεργίες των δικηγόρων αλλά και η απροθυμία των Τραπεζών να χορηγήσουν το πιστοποιητικό οφειλών, έχουν καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>