Κόκκινα δάνεια: Αναποτελεσματικές οι ρυθμίσεις – Τεράστια η ανασφάλεια των δανειοληπτών

Με το… ζόρι προχωράνε οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, καθώς ο Τράπεζες φαίνεται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν όλες τις περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων, ενώ οι δανειολήπτες κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι… τους ξημερώνει.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που ζητούν να πωλούνται όχι μόνο τα κόκκινα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζονται και στο μεταξύ οι Τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά μη πληρωμής των δόσεων, λόγω της κατάρρευσης των οικονομικών των νοικοκυριών και της ανεργίας που εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη.

Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι και οι ρυθμίσεις που έχει προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνουν ριζικές λύσεις στο πρόβλημα.

Δηλαδή, βάσει των υφιστάμενων νόμων, οι Τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν «κούρεμα» του δανείου είτε των τόκων, είτε του κεφαλαίου, σε περιπτώσεις που ο δανειολήπτης αδυνατεί πραγματικά να εξυπηρετήσει το δάνειό του αν δεν έχει καθόλου εισοδήματα.

Οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους δανειολήπτες, ιδίως σε όσους έχουν «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ή χρέη από πιστωτικές, είναι μέσες άκρες οι ίδιες με αυτές που υπήρχαν ως τώρα, δηλαδή προσημειώσεις ακινήτων ή υψηλότερα επιτόκια.

Μπερδεμένο είναι το κουβάρι και με το νόμο Κατσέλη.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση πρόσφατα αλλά και όσοι είχαν λάβει ήδη δικάσιμο, κλήθηκαν να καταθέσουν εκ νέου χαρτιά για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες απεργίες των δικηγόρων αλλά και η απροθυμία των Τραπεζών να χορηγήσουν το πιστοποιητικό οφειλών, έχουν καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.