Κόκκινα Δάνεια: Παγώνει το ενδιαφέρον για την αγορά τους από εταιρίες και Funds;

Χωρίς το κλειδί που ξεκλειδώνει τον γρίφο των κόκκινων δανείων βρίσκονται ακόμη οι τράπεζες, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να ανησυχούν για την καθυστέρηση υλοποίησης του σχεδιασμού τους. Τα μέρη της εξίσωσης που συνδέονται με τη διαπραγμάτευση δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του πλαισίου διαχείρισης ενώ η αβεβαιότητα της αξιολόγησης εμποδίζει την διαμόρφωση ενός οικονομικού περιβάλλοντος που να δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης του προβλήματος. Ενώ η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος παρέχει λεπτομέρειες για το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης και των εταιρειών που θα αγοράσουν κόκκινα δάνεια, οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης είναι τέτοιες που «παγώνουν» το ενδιαφέρον των εταιρειών αυτών.

Όπως επισημαίνουν στο mononews τραπεζικά στελέχη, στο πλαίσιο αυτό θα πατήσουν οι εταιρείες για να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων, και ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αναμείνουν να περατωθεί η διαπραγμάτευση και να καταλήξουν κυβέρνηση και θεσμοί σε μια σειρά από θέματα. Το κρίσιμο είναι να διαμορφωθεί πλήρως το περιβάλλον διαχείρισης των επισφαλειών προκειμένου να επιδιώξουν τη δραστηριοποίησή τους κυρίως ξένες εταιρείες διαχείρισης και απόκτησης κόκκινων δανείων.

Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με εκπροσώπους των δανειστών για τρία βασικά θέματα: τη διατήρηση της εξαίρεσης, για μια τριετία, από την πώληση ορισμένων κατηγοριών δανείων, την αναθεώρηση του νόμου Δένδια και το πρόβλημα των χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες.

Η κυβέρνηση θέτει εκ νέου το θέμα τροποποίησης του νόμου για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης, κάτι που επιδιώκει και η πλευρά των Θεσμών αλλά προς άλλη κατεύθυνση, της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς δανείων, ακόμη και εξυπηρετούμενων.

Οι Θεσμοί αλλά και παράγοντες της εγχώριας τραπεζικής αγοράς θεωρούν ότι η πλήρης απελευθέρωση θα επιτρέψει στην αγορά να λειτουργήσει και να γίνει ελκυστική για ξένους παίκτες και επενδυτές.

Η ομπρέλα των ανοικτών θεμάτων περιλαμβάνει την αποσαφήνιση του φορολογικού πλαισίου βάσει του οποίου θα φορολογούνται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και του τρόπου φορολόγησης των τραπεζών όσον αφορά στο «κούρεμα» κόκκινων δανείων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει εξαίρεση για μια τριετία από την πώληση των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία και σε αυτή την ομάδα δανείων περιλαμβάνονται εκτός από τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για όσα δάνεια δεν έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει εξαίρεση από την πώληση σε funds, επιχειρηματικών δανείων ύψους έως 500.000 ευρώ, δανείων ελεύθερων επαγγελματιών ύψους μέχρι 250.000 ευρώ και καταναλωτικών δανείων έως 20.000 ευρώ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.