Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»

Μια δικαιότερη προσέγγιση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επιχειρεί η κυβέρνηση, πάντα βέβαια με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και σε συνεργασία με τις τράπεζες μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – “νόμος Κατσέλη”. Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες.

Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας είναι η “τιμωρία” των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»”

  1. Οι Τραπεζίτες σας ενημερώνουν :

    Μια δικαιότερη προσέγγιση… με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

    Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι (που δεν έχουν μία και δε μπορούν να πληρώσουν τίποτε απολύτως), εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης (μας έπιασε ο πόνος) και σε συνεργασία με τις τράπεζες (υπό το πρόσταγμα των τραπεζιτών) μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας (μόνο για τους αδύναμους που δεν έχουν μία…και μόνο εάν αυτοί πληρώσουν…αν μπορούσαν να πληρώσουν δε θα ήταν αδύναμοι…άρα χάνουν το σπίτι τους! Τι κρίμααα!!! Εμείς προσπαθήσαμε πάντως να τους δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία να πληρώσουν και να σώσουν το σπιτάκι τους). Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – «νόμος Κατσέλη». Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες. Τι πουστιά είναι κι αυτή πάλι? Έχω πρόβλημα και προσπαθώ να κερδίσω χρόνο παγώνοντας μια κατάσταση που δε συμμαζεύεται…κι αυτοί βιάζονται να με αναγκάσουν να πληρώσω όσα μου βγάλει ο δικαστής που είναι με το μέρος τους συνήθως…κι αν δε μπορώ να χάσω το σπίτι μου με συνοπτικές…Αυτό το παραμύθι της επίσπευσης των διαδικασιών που τάχα εξυπηρετούν τον κόσμο το έχουμε ακούσει και παλιότερα!

    Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας (αλίμονο) είναι η «τιμωρία»(παραδειγματική θα έλεγα) των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

    Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν. Ε, ναι! Δήλωση Τραπεζιτοφροσύνης…Υπέγραψαν δήλωση Τραπεζικών Φρονημάτων!!!

     

    Να δω ρε, που θα καταλήξετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *