Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»

Μια δικαιότερη προσέγγιση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επιχειρεί η κυβέρνηση, πάντα βέβαια με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και σε συνεργασία με τις τράπεζες μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – “νόμος Κατσέλη”. Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες.

Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας είναι η “τιμωρία” των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»

 • 24/02/2015, 16:47
  Permalink

  Οι Τραπεζίτες σας ενημερώνουν :

  Μια δικαιότερη προσέγγιση… με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

  Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι (που δεν έχουν μία και δε μπορούν να πληρώσουν τίποτε απολύτως), εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης (μας έπιασε ο πόνος) και σε συνεργασία με τις τράπεζες (υπό το πρόσταγμα των τραπεζιτών) μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας (μόνο για τους αδύναμους που δεν έχουν μία…και μόνο εάν αυτοί πληρώσουν…αν μπορούσαν να πληρώσουν δε θα ήταν αδύναμοι…άρα χάνουν το σπίτι τους! Τι κρίμααα!!! Εμείς προσπαθήσαμε πάντως να τους δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία να πληρώσουν και να σώσουν το σπιτάκι τους). Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – «νόμος Κατσέλη». Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες. Τι πουστιά είναι κι αυτή πάλι? Έχω πρόβλημα και προσπαθώ να κερδίσω χρόνο παγώνοντας μια κατάσταση που δε συμμαζεύεται…κι αυτοί βιάζονται να με αναγκάσουν να πληρώσω όσα μου βγάλει ο δικαστής που είναι με το μέρος τους συνήθως…κι αν δε μπορώ να χάσω το σπίτι μου με συνοπτικές…Αυτό το παραμύθι της επίσπευσης των διαδικασιών που τάχα εξυπηρετούν τον κόσμο το έχουμε ακούσει και παλιότερα!

  Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας (αλίμονο) είναι η «τιμωρία»(παραδειγματική θα έλεγα) των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

  Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν. Ε, ναι! Δήλωση Τραπεζιτοφροσύνης…Υπέγραψαν δήλωση Τραπεζικών Φρονημάτων!!!

   

  Να δω ρε, που θα καταλήξετε!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.