Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
 • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»

Μια δικαιότερη προσέγγιση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επιχειρεί η κυβέρνηση, πάντα βέβαια με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και σε συνεργασία με τις τράπεζες μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – “νόμος Κατσέλη”. Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες.

Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας είναι η “τιμωρία” των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Κόκκινα Δάνεια: Προστασία στους αδύναμους, τιμωρία στους «μπαταχτσήδες»

 • KostasL

  Οι Τραπεζίτες σας ενημερώνουν :

  Μια δικαιότερη προσέγγιση… με τραπεζικά κριτήρια που δεν θα επηρεάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των ομίλων και συναρτήσει της λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι εταίροι.

  Υπό αυτό το πρίσμα στόχος είναι να προστατευθούν οι πραγματικά αδύναμοι (που δεν έχουν μία και δε μπορούν να πληρώσουν τίποτε απολύτως), εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης (μας έπιασε ο πόνος) και σε συνεργασία με τις τράπεζες (υπό το πρόσταγμα των τραπεζιτών) μέλημα της ηγεσίας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας (μόνο για τους αδύναμους που δεν έχουν μία…και μόνο εάν αυτοί πληρώσουν…αν μπορούσαν να πληρώσουν δε θα ήταν αδύναμοι…άρα χάνουν το σπίτι τους! Τι κρίμααα!!! Εμείς προσπαθήσαμε πάντως να τους δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία να πληρώσουν και να σώσουν το σπιτάκι τους). Παράλληλα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκσυχρονιστεί και ο πτωχευτικός νόμος – «νόμος Κατσέλη». Από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε γνωστό ότι επανέρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, κάτι που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς πολίτες που ταλαιπωρούνται από χρονοβόρες διαδικασίες. Τι πουστιά είναι κι αυτή πάλι? Έχω πρόβλημα και προσπαθώ να κερδίσω χρόνο παγώνοντας μια κατάσταση που δε συμμαζεύεται…κι αυτοί βιάζονται να με αναγκάσουν να πληρώσω όσα μου βγάλει ο δικαστής που είναι με το μέρος τους συνήθως…κι αν δε μπορώ να χάσω το σπίτι μου με συνοπτικές…Αυτό το παραμύθι της επίσπευσης των διαδικασιών που τάχα εξυπηρετούν τον κόσμο το έχουμε ακούσει και παλιότερα!

  Από την άλλη πλευρά όμως, όπως επισημαίνεται διάθεση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ομίλους πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας (αλίμονο) είναι η «τιμωρία»(παραδειγματική θα έλεγα) των κακοπληρωτών που αποδεδειγμένα δηλαδή έχουν και δεν είναι συνεπείς.

  Τέλος η κυβέρνηση υπογραμμίζει την δέσμευση της το τραπεζικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές των εποπτικών αρχών και σε πλήρη συνεργασία με την ΕΚΤ, τον SSM και την Κομισιόν. Ε, ναι! Δήλωση Τραπεζιτοφροσύνης…Υπέγραψαν δήλωση Τραπεζικών Φρονημάτων!!!

   

  Να δω ρε, που θα καταλήξετε!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>