Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Κόκκινα δάνεια: Σκληροί όροι για τις εταιρίες διαχείρισης

Αυστηρές οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση της διαχείρισης κόκκινων δανείων. Ο κεφαλαιακός πήχης για τις εταιρίες που αποκτούν και τις εταιρίες που διαχειρίζονται NPLs. Ασφαλιστικές δικλείδες για τους μετόχους. Οι όροι της ΤτΕ.  

Έτοιμη είναι η Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα ορίζει τα κριτήρια και το αυστηρό πλαίσιο που πρέπει να πληρούν οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων προκειμένου να λάβουν άδεια λειτουργίας και σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr η δημοσιοποίηση της αναμένεται ανά πάσα στιγμή. 

Για το θέμα ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ -0,43% Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Τράπεζα της Ελλάδος στην προσπάθεια να περιχαρακώσει με αυστηρούς όρους τις εταιρείες διαχείρισης επιβάλει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις, ενώ αναμένεται να τους δώσει την δυνατότητα αναχρηματοδότησης δανείων.

Το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο που θα απαιτείται για όσες από τις εταιρείες αιτηθούν άδεια χορήγησης δανείων θα είναι τουλάχιστον 4,5 εκατ. ευρώ.Αντίθετα, για μια εταιρεία που θα αιτηθεί απλή άδεια διαχείρισης το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι μόλις 100 χιλ. ευρώ.

Αυστηροί όροι

Το υπό διαβούλευση εφαρμοστικό πλαίσιο θέτει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για την έγκριση χορήγησης άδειας διαχείρισης απαιτήσεων. Όπως αναφέρεται στον νόμο για την ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων “οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν στην ΤτΕ ΕΛΛ -0,43% επιχειρηματικό πλάνο, τις μεθόδους διαχείρισης, τα κριτήρια ιεράρχησης και κατηγοριοποίησης του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνουν, τις διαδικασίες χειρισμού για τους δανειολήπτες με κοινούς πιστωτές, τα κριτήρια αξιολόγησης της ικανότητας αποπληρωμής του φυσικού ή του νομικού προσώπου και την πολιτική επικοινωνίας με τους πελάτες”. Ταυτόχρονα θα υποβάλλεται το μετοχολόγιό τους, οι πηγές χρηματοδότησης καθώς και ο σκοπός της εταιρείας (σ.σ. αν πρόκειται για στρατηγική επένδυση ή απλά επενδυτικό χαρτοφυλάκιο).

Επίσης, ο έλεγχος της μετοχικής σύνθεσης θα φθάνει μέχρι και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην εταιρεία και θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες που θα απαγορεύουν την αδειοδότηση εταιρειών οι μέτοχοι των οποίων διαπιστώνονται ότι διατηρούν επαγγελματικές ή συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα που κατέχουν πολιτικά αξιώματα, ή είχαν συνεργασία την τελευταία δεκαετία με τις τράπεζες που εμπλέκονται στη συναλλαγή, ή σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες και Δημόσιο.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>