Κόκκινα δάνεια: Το διάστημα που διανύσαμε, ήταν η “ηρεμία” πριν την καταιγίδα!

Ηδη οι πρώτες ειδοποιήσεις για μεταβίβαση των κόκκινων δανείων οφειλετών που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 6 μηνών μαζί με όλα τους τα προσωπικά δεδομένα στην εταιρεία CEPAL, φτάνουν. Θα ακολουθήσουν & άλλα ονόματα διαχειριστών κόκκινων δανείων, όπως Manco, FPS, Alvarez & Marsal, LXM, Kaican, Centerbridge κλπ.

Προς το παρόν η πρώτη που πήρε άδεια από την ΤτΕ είναι η Cepal & ήδη τράπεζες όπως η Alpha έχουν μεταβιβάσει σημαντικό ποσοστό των κόκκινων δανείων τους συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στο σχήμα. Το αρχικό ποσό των κόκκινων δανείων που μεταβιβάζει υπολογίζεται περί το 1,5 δις.

H Cepal Hellas Financial Services S.A. είναι η τέως Aktua Hellas, το σχήμα που συγκρότησε η Alpha Bank με τον ισπανικό όμιλο Aktua κατέχοντας 45% και 55% αντίστοιχα αλλά η Αktua εξαγοράστηκε από το Lindorff Group, το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται από το Nordic Capital Fund & σχημάτισαν ένα JOINT VENTURE.

Ακολουθεί μία από τα ίδια σε σχήμα JOINT VENTURE με άλλα funds και για τις υπόλοιπες τράπεζες. Που σημαίνει ότι τα funds συμμαχούν με μία ή περισσότερες τράπεζες με στόχο τη διαχείριση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων & κάθε είδους οφειλέτη, προσφέροντας χρήμα και τεχνογνωσία στις τράπεζες, αλλά και προσβλέποντας στην αποκόμιση σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον.
Από την άλλη, οι τράπεζες ως ένα βαθμό πουλάνε τα κόκκινα δάνεια στον εαυτό τους μέσω του joint venture, έτσι ώστε να ξεφύγουν ως τραπεζικά ιδρύματα από τους όποιους νομικούς περιορισμούς & ταυτόχρονα συμμετέχοντας στο εισπρακτικό know how των funds.

Εν ολίγοις στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχουν εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής τα κόκκινα δάνεια προσβλέποντας σε κατασχέσεις όπου υπάρχει ενυπόθηκο εμπράγματο δικαίωμα, ενώ σε κάποια επιχειρηματικά δάνεια (όπου εκτιμήσουν βιωσιμότητα) μπαίνουν εταιρικοί συμμέτοχοι & είτε κρατούν την εταιρεία ως έχει, είτε την κομματιάζουν και την πωλούν κομμάτι-κομμάτι, όπου αφορά ομίλους.
Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον μια τριακονταετία και περισσότερο στις ΗΠΑ και στις Βόρειες χώρες από τους λεγόμενους Sharks του είδους, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει οικονομική κρίση. Εδώ θα γενικευτεί λόγω περιστάσεων.

Το διάστημα που διανύσαμε, ήταν η “ηρεμία” πριν την καταιγίδα

Τα κόκκινα δάνεια Ελλάδας-Ιταλίας-Κύπρου, αποτελούν το πιο hot plan & τη παιδική χαρά των funds & των εξειδικευμένων δικηγορικών γραφείων ανά τον κόσμο. Και ίσως προς τα τέλη του του 2019 οι τράπεζες να κάνουν τον απολογισμό τους από το τι μάζεψαν σε κόκκινα δάνεια & να προβούν στην αντίστοιχη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για το ποσοστό που μένουν υποκεφαλαιοποιημένες.

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΚΤ όταν τις “πέρασε” στα πρόσφατα stress tests, πάντα σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Οι καταθέτες μέχρι τότε δεν φαίνεται να κινδυνεύουν από bail in & μόνο αν οι τράπεζες δεν καταφέρουν να πετύχουν τις προσδοκώμενες ΑΜΚ, τότε το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι..

Γιατί μεταξύ άλλων ΚΑΙ αυτό απορρέει από την χρεοκοπία μιας χώρας, όσο κάποιοι υπαίτιοι απολαμβάνουν την ζεστούλα των offshore τους.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Κόκκινα δάνεια: Το διάστημα που διανύσαμε, ήταν η “ηρεμία” πριν την καταιγίδα!

 • 21/05/2018, 13:56
  Permalink

  μόνο ρυθμίσεις δεν θέλουν να κάνουν, με πήρανε από cepal για 2 προιόντα με υπόλοιπο με τόκους κλπ κοντά στα 13χιλ αυτή την στιγμή, μου πρότειναν εξόφληση και στα 2 με συνολικό κόστος κοντά στα 6χιλ. συμφώνησα, με ξαναπήραν μου είπαν ότι δεν το δέχεται η τράπεζα και με πήγαν στα 9, με ξαναπήραν και με πήγαν στα 16χιλ!!!! τους είπα να κάνουν υπομονή καμιά 10αρια χρόνια ακόμα

  Σχολιάστε
 • 22/05/2018, 20:43
  Permalink

  Εγω λέω να τους ξαναπάρεις να τους παρακαλέσεις να τους δώσεις 50000 χιλάρικα…..

  Σείλτους στον αγύριστο ειδικά αν δεν έχεις τίποτα ή γλέντησέ τους κανονικά

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.