«Κόκκινα» δάνεια: 30.000 έχουν και δεν πληρώνουν

Πολύ υψηλές καταθέσεις διατηρεί το 40% όσων έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη! 

Σαφάρι για το ξεσκέπασμα των στρατηγικών κακοπληρωτών έχουν αρχίσει οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να βάλουν σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 107 δισ. ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα 20 δισ. ευρώ αφορούν δανειολήπτες τόσο στεγαστικών όσο και επιχειρηματικών δανείων, οι οποίοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν πληρώνουν, προσπαθώντας να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν μπροστά τους όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και ευρύτερα η εγχώρια οικονομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου το 40% των ατόμων που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη για να διασφαλίσουν την προστασία της κατοικίας τους όχι μόνο είναι σε θέση να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες, αλλά και διατηρεί πολύ υψηλές καταθέσεις. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν εντοπίσει 28.000-30.000 δανειολήπτες που ανήκουν στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι αρνούνται συστηματικά να προβούν σε ρύθμιση με την τράπεζά τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε σε μία αμελητέα δόση.

Μέσα από τις προθεσμίες που τίθενται από τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων όσων έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη και δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους, εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθούν αρκετές υποθέσεις οφειλετών που έχουν και δεν πληρώνουν.

Ποιοι προστατεύονται

Το πρόβλημα των στρατηγικών κακοπληρωτών έχει απασχολήσει ξανά την ΤτΕ, η οποία στην τελευταία ενδιάμεση έκθεσή της τόνιζε ότι η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις σε αποφάσεις που στην ουσία προστατεύουν δανειολήπτες οι οποίοι δεν βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, «η κυβέρνηση αναζητεί κοινωνικά δίκαιες λύσεις, πέρα από αυτή της αγοράς, που να αντιμετωπίζουν το υπαρκτό πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων».

www.dimokratianews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.