Κόλαφος για την Ελλάδα από Μέρκελ, Σαρκοζί – Δημοψήφισμα – παρωδία στις 4/12 για την παραμονή ή μη στο ευρώ

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Μικροπολιτικό παιχνίδι με ένα εκ των ουκ άνευ δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις Κάννες αποτελώντας πολιτικό ελιγμό  της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Ν. Σαρκοζί ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ.

Ταυτόχρονα, Γερμανία και Γαλλία απαίτησαν να μην καταβληθεί η 6η δόση αν δεν εγκριθεί το σύνολο των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου που αφορούσαν στο εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Το δημοψήφισμα επί της ουσίας είναι παρωδία, καθώς ουδέποτε ετέθη στην ελληνική κοινωνία ζήτημα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ευρώ και αυτό είναι παγκοίνως γνωστό. Το ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία ήταν η δανειακή σύμβαση και η ακολουθούμενη πολιτική και όχι ή παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ.
Αυτό αποτελεί προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη…και πολιτικό εκβιασμό…

Είναι προφανές ότι Μερκελ και Σαρκοζί για να εξασφαλίσουν το 'ναι' της Ελλάδας επέλεξαν μια ασφαλή θεματογραφία του δημοψηφίσματος. Οι αναφορές της Μερκελ ότι 'άκουσε' για δημοψήφισμα στην Ελλάδα καταδεικνύουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε εντόνως από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης.
Ωστόσο για να διαφυλάξουν το ευρώ αποφάσισαν να θέσουν στην Ελλάδα δημοψήφισμα χωρίς πραγματικό δίλημμα.
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα διενεργηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
"Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε, επιθυμούμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά αν ο ελληνικός λαός δεν το επιθυμεί θα το σεβαστούμε. Αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ", δήλωσαν Μέρκελ και Σαρκοζί. "Η μόνη αποδεκτή απάντηση στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι το ναι. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", πρόσθεσε η Καγκελάριος για να συμπληρώσει από την πλευρά του ο Σαρκοζί ότι "το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ".
"Ακούσαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, επιταχύνουμε από αύριο την υλοποίηση της απόφασης, αλλά η 6η δόση θα δοθεί μόνο μετά το δημοψήφισμα. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας. Ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, αλλά υπάρχον κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάζονται", συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες στη συνέχεια τόνισαν ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης, το ευρώ πρέπει να παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα, ενώ επανέλαβαν ότι οι αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου είναι ορθές και πρέπει να εφαρμοστούν. "Το δικό μας δημοψήφισμα λέει άμεση κύρωση των αποφάσεων", σχολίασε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.
"Ενημέρωσα τους εταίρους της Ελλάδας ότι θα διεξάγουμε το ταχύτερο δυνατόν το δημοψήφισμα. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος να λάβει αποφάσεις. Εμείς μπορούμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας", ανέφερε σε δηλώσεις που ακολούθησαν την κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ – Σαρκοζί, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως είναι σημαντικές οι ευθύνες του ελληνικού λαού, που θα αλλάξουν το μέλλον των επόμενων γενεών.  "Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός θα λάβει τη σωστή απόφαση. Τη θετική απόφαση για την Ευρώπη", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε "Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα. Πρόκειται για το εάν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι ναι".
"Ελπίζω να λάβω ψήφο εμπιστοσύνης. Αν όλα πάνε καλά με το δημοψήφισμα η 6η δόση θα εκταμιευθεί", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Εντονο παρασκήνιο στις Κάννες

Βαρύ το κλίμα για τον Γ. Παπανδρέου στις Κάννες. Ο Πρωθυπουργός δέχεται έντονες πιέσεις να αποσύρει την απόφασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Sarkozy, ενώ την ίδια ώρα ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Nωρίτερα, οι πληροφορίες ήθελαν τους Ευρωπαίους να έχουν θέσει εμπάργκο στην εκταμίευση της 6ης δόσης, μέχρι η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να αποφασίσει αν επιθυμεί τη νέα βοήθεια αλλά και την παραμονή της στο ευρώ.

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει μίνι σύνοδος για την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο την παρουσία του Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 ώρα Ελλάδας, θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι από την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ ενδεχομένως να παραστεί και εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Για μια πρώτη ιδέα όσων εκτυλίσσoνται στις Κάννες αξίζει να αναφερθεί η δήλωση του προέδρου του Eurogroup, J. C. Juncker "Δεν θα επιτραπεί σε καμία χώρα μέλος της Ευρωζώνης να μην υποστηρίξει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου", τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Eυρωομάδας, που ενώ δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα είναι εμφανές ότι μιλά για την Ελλάδα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, ζήτησε με τη σειρά της από τους Ευρωπαίους να εφαρμόσουν με αποφασιστικότητα το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η πρώτη συνάντηση για την Ελλάδα χωρίς ωστόσο να είναι παρών ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Στην πρώτη συνάντηση μετείχαν η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος N. Sarkozy, η επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde, καθώς και οι κ. κ. Rompuy, Βarroso, Juncker.

Ήδη από νωρίς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα και ανάλογα του αποτελέσματος θα εκταμιευτεί η έκτη δόση. Δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης, αν δεν δοθεί μεγαλύτερη σαφήνεια στις προθέσεις της Ελλάδας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τη θέση της Ελλάδας για τη νέα βοήθεια, τόνιζα χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Με παρόμοιες δηλώσεις τους και στελέχη του ΔΝΤ επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον να εκταμιευθεί η 6η δόση πριν τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προγράμματός της προτού δοθεί περισσότερη βοήθεια, σχολίαζαν αξιωματούχοι του Ταμείου.

Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με διαρροές, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν έως τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, σε δημόσια τοποθέτηση τους, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζε Μπαρόζο προτρέπουν την Ελλάδα να επιδείξει συνείδηση και υπευθυνότητα, προεϊδεάζοντας για τις προθέσεις τους. Επίσης ανέφεραν ότι η μόνη λύση που υπάρχει στο τραπέζι είναι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και ότι δεν εξετάζεται κάτι άλλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γάλλου Πρωθυπουργού, Φρ.Φιγιόν, ο οποίος ζητά από την Ελλάδα να αποφασίσει αν επιθυμεί να απαραμείνει ή όχι στο ευρώ. Σύμφωνα με τον Φιγιόν, η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.