Λυπητερή 1000 ευρώ για να κλείσει το μπλοκάκι

Με «λυπητερή» που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά τα 1.000 ευρώ φεύγουν από την εφορία όσοι «κλείνουν» το μπλοκάκι προκειμένου να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ. Μάλιστα, για το «κλείσιμο» βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς επισκέπτονται τουλάχιστον τρία τμήματα τα εφορίας, και μάλιστα ορισμένα από αυτά δυο φορές.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να δημιουργείται το αδιαχώρητο στις εφορίες. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και τυπικά εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά δεν έχουν τα τελευταία χρόνια εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα, έλαβαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επιστολή με την οποία ενημερώνονται ότι μπορούν ως τις 14 Ιουνίου να υποβάλλουν δήλωση διακοπής εργασιών και να γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο φέτος ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Ωστόσο, η διακοπή εργασιών αποδεικνύεται για πολλούς φορολογούμενους πολύ δαπανηρή. Υπάρχουν όμως και ορισμένα τρυκ που μπορούν να τους γλιτώσουν φόρο.

Ειδικότερα:

– οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν την ημερομηνία διακοπής της δραστηριότητάς τους. Αν επιλέξουν τρέχουσα ημερομηνία, δηλαδή τον Ιούνιο του 2012, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος για το 2011 το οποίο ανέρχεται σε 500 ευρώ. Αν επιλέξουν να υποβάλουν δήλωση με διακοπή εργασιών την 1η Ιανουαρίου του 2010 ή του 2011 για να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος, τότε τους επιβάλλεται πρόστιμο για εκπρόθεσμη διακοπή το οποίο κυμαίνεται από 40 έως 1.200 ευρώ, στην κρίση του εφόρου και ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησής του.

– η διακοπή εργασιών είναι παγίδα για όσους έχουν χάσει το δελτίο παροχής υπηρεσιών ή το βιβλίο εσόδων-εξόδων. Για να διακόψουν τη δραστηριότητά τους θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 200 έως 600 ευρώ για κάθε μπλοκ ή βιβλίο.

– υπάρχουν φορολογούμενοι που κατά την προσπάθεια διακοπής της δραστηριότητας, διαπιστώνουν ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία έχουν από το 2010 υπαχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ. Αν έχουν «κόψει» στο μεταξύ δελτία βρίσκονται αντιμέτωποι με καταλογισμό ΦΠΑ, πρόστιμα κλπ.

– άλλοι φορολογούμενοι εντοπίζονται να μην έχουν υποβάλει τη δήλωση οριστικοποίησης του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητάς τους. Και σε αυτήν την περίπτωση αντιμετωπίζουν πρόστιμο.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι σε πολλές περιπτώσεις η τελική επιβάρυνση από τη διακοπή εργασιών να είναι πολύ μεγαλύτερη από το τέλος επιτηδεύματος που θέλει να γλιτώσει ο φορολογούμενος. Ωστόσο, το κόστος διακοπής εργασιών είναι εφάπαξ, ενώ το τέλος επιτηδεύματος πληρώνεται κάθε χρόνο.

[sc:Πηγή id=”http://www.capital.gr” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.