Μήπως τελικά μαζί τα φάγαμε;

γράφει ο Begar

1. Φοροδιαφυγή

Έχω 15 μέρες σε μια τουριστική παραλία και το κλασικό φαινόμενο είναι κανένας, μα κανένας να μην κόβει αποδείξεις. Και μιλάμε από περίπτερο, ψιλικατζίδικο, καφετέρια, ταβέρνα και πάει λέγοντας. Ο μόνος μαλάκας της υπόθεσης είναι τα μίνιμάρκετ που κόβουν αποδείξεις. Το εξοργιστικό είναι, πως όταν ζητήσω απόδειξη, με κοιτάνε πολύ ενοχλημένοι, λες και τους ζητάω κάτι παράλογο.

Μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα φουκαράδες, που παλεύουν για επιβίωση. Είναι όλοι τους κονομημένοι με τζιπάρες και βιλλάρες. Και μην βιαστεί κανένας να τους δικαιολογήσει, λέγοντας ότι φταίνε τα φορολογικά μέτρα και η ύφεση,  γιατί. Τους θυμάμαι και από παλιότερα.

2. Δύσμοιροι αγρότες

Έχω γνωστό μου, αγρότη, ο οποίος εισπράττει κάθε χρόνο επιδοτήσεις καμιά 40-45.000 ευρώ. Επίσης διαθέτει ένα.υπερπολυτελές αγροτικό όχημα NISSAN NAVARA, του κουτιού , γύρω στα 2500 κ.ε., φουλ έξτρα,  αξίας30.000+ ευρώ. Εννοείται ότι με το συγκεκριμένο όχημα δεν πάει ποτέ στα χωράφια, για να μην το γρατσουνίσει.
Επίσης διαθέτει μεζονέτα 250 τμ καθαρά (έξω τα υπόγεια κλπ).

Προσέξτε τώρα! Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ούτε οι επιδοτήσεις δηλώνονται στη φορολογική δήλωση, ούτε το αγροτικό όχημα. Μάλιστα, τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόνο 70 ευρώ.

Στη φορολογική του δήλωση φαίνεται ότι έχει 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται φτωχός και να δικαιούται κάθε κοινωνική παροχή (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγυης, φοιτητική εστία για την κόρη του, εισητήρια κοινωνικού τουρισμού κλπ κλπ), τη στιγμή που ένας μισθωτός με 20.000 ετήσιο εισόδημα, δεν δικαιούται σχεδόν τίποτα από αυτά.

3. Η μαφία των εμπόρων

Πρόσφατα, κάποιος άνοιξε στο κέντρο της πόλης, κατάστημα που πουλάει καφέ σε περαστικούς, από αυτά που είναι μια τρύπα 3τ.μ.

Είχε τη φαεινή ιδέα να έχει χαμηλές τιμές, προσαρμοζόμενος στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.
Αρχικά, δέχθηκε τις έμμεσες απειλές των υπολοίπων ανταγωνιστών, να ανεβάσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα. Αφού αρνήθηκε, διαπίστωσε ότι ξαφνικά και εντελώς συμπτωματικά, κάθε μέρα ερχόταν επίσκεψη, μια το ΣΔΟΕ, μια το υγειονομικό, μια ο Δήμος κλπ κλπ

4. Παρεμπόριο

Στην πόλη μου, όλοι γνωρίζουν το σημείο ανεφοδιασμού των λαθρομεταναστών, που πουλάνε μαϊμού τσάντες, γυαλιά, παπούτσια κλπ. Και όταν λέμε όλοι, εννούμε όλοι; Χμμμμ !
Μόνο ένας δεν το ξέρει. Ποιός; Μα η αστυνομία. χα χα χα

16 σχόλια σχετικά με το “Μήπως τελικά μαζί τα φάγαμε;”

  1. Πασα μου,
    Γεννηθηκες και μεγαλωσες μεσα σε ενα οθωμανικο πλαισιο συναλλαγων.
    Γερμανος μπορει και νασαι αλλα δεν θα γινεις ποτε καλυτερος τους γιατι δεν εισαι οριτζιναλ βαρβαρος.
    Να σε πω κατι κι αν θελεις ακουσε με.
    Η πολη κρατος δεν ηταν τυχαια στην αρχαια Ελλαδα.
    Ηρθαν οι Ρωμαιοι μετα οι Οθωμανοι και γιναμε υπηκοοι του καθε Αυτοκρατορα και του καθε Σουλτανου.
    Η Ελλας ειναι συγκεκριμενο πραγμα και δεν ειμαστε σε θεση να το διαχειριστουμε ως λαος σημερα γιατι πιστευουμε οτι εχουμε αναγκη απο εναν ανωτερο παραγοντα να μας προστατευει.
    Οσο οι Ελληνες δεν παρουν τις τυχες τους στα χερια τους τοσο τα παιδια τους θα ανεχονται τις αμαρτιες των πατεραδων τους.
    Οπως εμεις ανεχομαστε το σκυλαδικο, τον μουροχαυλισμο και την ματαιοδοξια των παλαιοτερων γενεων.
     
     

  2. Eπιπλεον,
    Επειδη πολυς λογος εγινε με το “μαζι τα φαγαμε” …. ιδου και το “we all partied” του Ιρλανδου υπουργου οικονομικων Brian Lenihan … το οποιο ειπωθηκε την ιδια περιοδο περιπου με την επιμαχη φραση του Παγκαλου …
    http://www.youtube.com/watch?v=YK7w6fXoYxo
     
    Ειναι για πολλοστη φορα φανερο οτι οι μασονικες στοες της Ευρωπης ειναι συγκοινωνουντα δοχεια …. και απλα διαλεγουν ποιο πιονι τους θα πει το καινουριο σλογκαν που σκαρφιστηκαν οι αρχιερεις τους στους ευρωπαικους λαους.
    Τελος, ο Παγκαλος εγραψε ebook με ολα τα σχετικα για να τα κονομησει εκ των υστερων οπως κανουν και οι προεδροι των ΗΠΑ οταν τελειωνει η θητεια τους.
    Αυτα τα βιβλια γινονται παντα best-sellers.
    Tο θεμα ειναι οτι …. αλλο αμερικανος προεδρος και αλλο Κανγκαλος …
    Οι Κανγκαλοι πιανονται στο τελος !!!

  3. Καλές οι γενικόλογες φιλοσοφίες.

    Επί της ουσίας, όσων έγραψα δεν βλέπω σχόλιο.

    Μια διάψευση βρε αδερφέ ή μια διόρθωση.

    1. – Φοροδιαφυγη
      Ημουν για καποιες μερες Ασπροβαλτα-Σταυρο Θεσσαλονικης και οι παντες μου κοψανε αποδειξη.
       
      – Δυσμοιροι Αγροτες
      Μπορεις να ρωτησεις το γνωστο σου αγροτη ποια ειναι αυτη η καλλιεργεια που δινει 45 χιλιαρικα επιδοτηση να παω να γινω αυριο και γω αγροτης ?
      Το αν εχει ο τυπος καποια φιγουρα δεν σημαινει οτι ειναι και υποπτος κατ’ αναγκην. Αλλοι αγροτες τα φαγανε στις Βουλγαρες και στα ζαρια … αυτος γουσταρε να γινει αρχοντοχωριατης.
      Εξι χιλιαρικα εισοδημα με 45 χιλιαρικα επιδοτηση … μαλλον λακο εχει η φαβα στη ΔΟΥ της περιοχης του και στο Λογιστηριο του Κρατους.
      Ναι μεν φταιει αλλα φταινε ακομα περσσοτερο αυτοι που τον ελεγχουνε.
      Αν αυτος καταδικαστει να δωσει πισω αυτα που εκλεψε … οι αλλοι θα καταδικαστουν σε ισοβια καθειρξη στα Ταγματα Εθνοπροδοτων.
       
      – Η Μαφια των Εμπορων
      Κατι συμβαινει και με το ΣΔΟΕ ατην περιοχη.
      Προφανως τα κονομανε και εχουν κι αυτοι 4Χ4 αλλα και τριοροφες μεζονετες οπως ο αγροτης παραπανω … στο ονομα των παιδιων φυσικα … μη γινουμε και θεμα.
       
      – Παραεμποριο
      Νταξει … κατα τα αλλα πιασαμε και μερικους Πακιστανους απο τα εκατομμυρια που αφησαμε να περασουν απο τα συνορα.
      Οχι τιποτ’ αλλο … μη γινει ρεζιλι και ο πρωθυπουργος μας που υποσχεθηκε να ανακτησουμε τις πολεις μας.
       
       
      Αυτα ψηλε … επειδη ειπες οτι ηθελες καποια σχολια …
       

      1. Λοιπόν μάγκα, είσαι έξυπνος άνθρωπος και μην παριστάνεις το χαζό.

        Αν στην Ασπροβάλτα σου κόψανε παντού απόδειξη, να τους βάλουμε στο Γκίνες. Όλοι ξέρουμε ότι παντού γίνεται της πουτάνας και όλοι αποφεύγουν να κόψουν αποδείξεις.

        =============

        Φαίνεται ότι είσαι (ή το παίζεις) παντελώς άσχετος με το τι ισχύει για τους αγρότες. Έχεις ακούσει για πολλαπλά ζυγίσματα, είτε μιλάμε για βαμβάκι είτε για λάδι είτε για ο,τι θέλεις; Αν όχι, τράβα να ρωτήσεις και θα καταλάβεις από που βγαίνουν οι επιδοτήσεις. Υπήρξε χρονιά, που τα δηλωθέντα ως καλλιεργημένα στρέμματα στην Ελλάδα, ξεπερνούσαν το συνολικό εμβαδόν της χώρας μας και μας έβαλαν χέρι από την Ευρώπη.

        Έγραψα ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν δηλώνονται. και άρα δεν φορολογούνται. Τι ακριβώς από αυτά δεν κατάλαβες;

        Δεν αποκαλώ φοροφυγά τον αγρότη, αποκαλώ απατεώνα τον κάθε Πάγκαλο που ψήφισε τέτοιους νόμους για ψηφοθηρία. Ο αγρότης αφού βρίσκει τέτοια νομοθεσία, καλά κάνει και την εκμεταλλεύεται.

        ===============

        Μαφία των εμπόρων. Φυσικά και αυτό που περιγράφω είναι διαπλοκή μεταξύ κονομημένων εμπόρων και κρατικών αρχών. Δεν θέλει πολυτεχνείο να το καταλάβεις. 

        ===========

        Παρεμπόριο: Και πάλι (έκανες πως;) δεν κατάλαβες. Η μομφή δεν είναι για τους Πακιστανούς, αλλά για τις κρατικές αρχές. Πως λέμε “ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι”; Δεν σου φαίνεται περίεργο να το ξέρουν όλοι, να γίνεται κάθε βράδυ συναλλαγή στο ίδιο μέρος, αλλά η αστυνομία να μην εμφανίζεται ποτέ;

         

        1. Ρε ψηλακο, να …. κοιτα και μονος σου τα ποσοστα παραβατικοτητας σε Ουρανουπολη-Ιερισσο που ειναι διπλα απο Ασπροβαλτα-Σταυρο να καταλαβεις …
          http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=728423
          Ο Αετος οταν μιλαει δεν λεει μαλακιες !!!
           
          Ρε αλανι, εγω τι ειπα, οτι ειμαι με τον αγροτη ?
          Φυσικα και εχει κανει μαματζουλια ο τυπος αλλα η κυρια ευθυνη ειναι στους ελεγκτες που του εγκρινουν επιχορηγησεις χωρις να τις δικαιουται.
          Ολα τα υπολοιπα που ειπα ειναι χιουμορ αν δεν καταλαβες.
           
          Ρε τον ψηλο,
          Oχι ρε γαμωτο μη με λες τετοια … και γω που νομιζα οτι φταινε οι Πακιστανοι για ολα τοσα χρονια ρε γαμωτο … eheheh …
           

      2. Και για να μη βάλω όλους του αγρότες στο τσουβάλι, διευκρινίζω ότι το μεγάλο φαγοπότι γίνεται στη Θεσσαλία (βαμβάκια) και Κρήτη – Πελοπόννησο (ελιές-λάδι).

        Και αλλού όλο και κάτι θα τρώνε, αλλά εκεί μιλάμε για μεγάλο φαγοπότι.

        Και για όσους δεν ξέρουν, όσοι ασχολούνται με βαμβάκια και ελιές, πρακτικά εργάζονται 2-3 μήνες το χρόνο, τους υπόλοιπους λιώνουν τις καρέκλες στα καφενεία και από πάνω κλαίγονται διαρκώς ότι πεινάνε.

  4. ΟΛΑ όσα έγραψε ο begar ισχύουν ΑΠΟΛΥΤΑ! Το “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ” που είπε ο χοντρός ισχύει και αυτό! Οι πολίτες που ωφελήθηκαν απο τις πελατειακές σχέσεις με την εξουσία και που αδιαφόρησαν για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τους συμπολίτες τους αριθμούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Σε αυτό τον τόπο οι μισοί ζούν εις βάρος των άλλω μισών.

  5. Τι να σχολιάσουμε ή τι να διαψεύσουμε? Το ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι ο μοναδικός φορολογητέος κορμός αυτής της χώρας το λέω από την ώρα που έγινα μέλος…Το ότι κάποιοι καλοπερνάεν ενώ οι “πλούσιοι” μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν απίστευτα πράγματα το λέω επίσης..
    Δήλωσε και ο υφυπουργός οικονομικών οτι θα πρέπει να παταχτεί η φοροδιαφυγή αντί να εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι..Ε

  6. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του διαβόλου ήταν να πείσει ότι δεν υπάρχει.

    Το μεγαλύτερο παραμύθι σ’ αυτή τη χώρα του λαϊκισμού και της μαλακίας είναι ότι πέρασε η ψευδαίσθηση ότι οι φοροφυγάδες είναι μερικοί βιομήχανοι και εφοπλιστές.

    Στην πραγματικότητα, ο μόνος που δεν είναι φοροφυγάς είναι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Και επειδή κάπου αγανάκτησε να είναι μαλάκας, ορισμένοι αποφάσισαν να μην δηλώνουν συντάξεις και μισθούς στη φορολογική τους δήλωση. Αυτούς τους έπιασαν αμέσως.

    Τον περιπτερά της γειτονιάς μου, που δεν γνωρίζει καλά ελληνικά (απόδειξη, ταμειακή κλπ είναι άγνωστες λέξεις) ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΆΝΟΥΝ. Και όταν λέμε περιπτερά, μιλάμε για περίπτερο μεγέθους σουπερμάρκετ, με τρελές πωλήσεις, όχι κανέναν γεράκο που επιβιώνει.

    Αλλά και εκεί δεν φταίει ο επαγγελματίας γιατί έτσι τον έμαθε το μοσχάρι που λέγεται Έλληνας καταναλωτής, που ντρέπεται να ζητήσει απόδειξη.

    Προσωπικά ζητάω απόδειξη ακόμα και για τσίχλα και ας μην μου χρειάζεται.

    1. Το ζητημα δεν ειναι να ζηταμε απλα και μονο αποδειξεις για να μην ειμαστε μοσχαρια … θα πρεπει συναμα να ζηταμε και εξηγησεις απο τους διαχειριστες του δημοσιου χρηματος που πανε τα λεφτα απο τους φορους.
      Τι να το κανω να πληρωνουν ολοι φορους και τα λεφτα των φορων να πηγαινουν στις τσεπες εργολαβων και προμηθευτων δημοσιου που εχουν υπερτιμολογησει στο δεκαπλασιο τα εργα και τις προμηθειες.
      Το 2009, οταν ακομα πληρωνονταν οι εργολαβοι, εκλεισε με 98 δις εκ των οποιων μονο τα 57 δις ηταν μισθοδοσια. Τα υπολοιπα 41 δις πηγαν στους εργολαβους.
      Ειδες τιποτα εσυ απο εργα στην Λαρισα ?
      Εδω στη Θεσσαλονικη παντως δεν εχει γινει τιποτα απο τοτε που φυγανε οι Γερμανοι.
       
      Ναι, να πληρωνονται οι φοροι αλλα να δινεται και αναλυτικη κατασταση στους πολιτες καθε τριμηνο αναφορικα με τα εξοδα του κρατους μεχρι την τελευταια λεπτομερεια.
       

        1. Ωραια να ζητω αποδειξεις αλλα και το Ιπποκρατειο Θεσσαλονικης να εχει μεσα τους 2000 υπαλληλους που πληρωνει μεχρι τις 2.30 το μεσημερι … οχι μονο 500.
          Οπου και να πας στο δημοσιο μετα τις 12.00 το μεσημερι δεν θα βρεις ουτε τους μισους.
          Τι να λεμε τωρα …
           

  7. Και όπως αποδυκνείεται ήταν η πιο σωστή, αληθινή, ειλικρινής κουβέντα που είπε ποτέ πολιτικός.
    Ας είμαστε αντικειμενικοί.

    Και καλώς σας βρήκα 🙂 

    1. Οooooooχι , Deek καλή μου ! Συμπάθαμε για την προσφώνηση (Λόγω ομοιοπάθειας ορμόμενη), αλλά σοσιαλισμό στην ευθύνη, στα χρέη και καπιταλισμό στη “μπάζα” , κάπου δεν μου κουμπώνει το “τσιτάτο” ή η “ατάκα” του σαπιοκοιλιά ηθοποιού , εγγονού του δικτατορίσκου.(Πρός το παρόν “ακατανόμαστος”.)
      Κοινή ευθύνη να έχουμε όταν τουλάχιστον το 99 % του κόσμου δουλεύει , (έχει σοβαρή παραγωγική και χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο δουλειά δηλ.για να νιώθει χρήσιμος ) απολαμβάνει δημόσια ΔΩΡΕΑΝ παιδεία , δημόσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία , Δημόσιες υπηρεσίες για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κοινή ωφέλεια.
      Εγώ ,ομοτράπεζος με τον ευτραφή ακατανόμαστο και γραφικό της πολιτικής δεν υπήρξα, από θέση. Αυτός και η κάστα του ” με γειά του με χαρά του” να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη των πράξεών του .(Άει στο καλό σου ,(λέμε τώρα!)”αγκαλίτσα μου” !)Προσωπικά θα τους έστελνα να κάνουν κοινωνικό “έργο”.(Ας μην ανοίξω το βρωμόστομά μου !)
      Ας είχε τουλάχιστον την παραμικρή ευθιξία να το βουλώσει και να μην αναπαράγει “τσιτάτα” διεθνών και πρόθυμων υπαλλήλων του τραπεζικού καρτέλ.
      Να πεί “μαζί τα φάγαμε” ο “απολίτιστος” πυγμαίος , κάτοικος της αφρικανικής ηπείρου (Υπάρχει ακόμα άραγε;)ο οποίος έδεινε πρώτα τα φιλέτα στη γυναίκα και στα παιδιά της φυλής τον καρπό του κυνηγιού και μετά έτρωγε αυτός , να πώ ΄ντάξ΄ ρε “ακατανόμαστε” ! Αλλού “τρως αλλού πίνεις αλλού πάς και το δίνεις” όμως ρε γραφικέ “αγκαλίτσα” πάει πολύ. Πολύ . Πάρα πολύ ….
      Ή οριζόντιες οι παροχές και οι ευθύνες ή άντε παραπέρα και πές τα αλλού , αν υπάρχει κανείς….
      Δική του η οργάνωση της νεοφιλελέυθερης “μπάζα” , δική του η ευθύνη.
      Όχι δική μας.Εμείς οι κανονικοί άνθρωποι έιχαμε άλλα μέτρα και άλλες αξίες ανέκαθεν.
      Να πάει να…από ΄κεί πούρ΄θε !

      Σου χαμογελώ
      🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *