Μαζικές πωλήσεις κόκκινων δανείων

Την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα έχουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις για το «κόκκινο» χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών.

Αποφασισμένες να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από το «κόκκινο» χαρτοφυλάκιο τους εμφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες. Ενδεχομένως, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Οσοι γνωρίζουν τις εξελίξεις στο παρασκήνιο μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Μάλιστα, την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα έχουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται να πουλήσει «κόκκινα δάνεια» συνολικής αξίας 2,3 δισ.ευρώ, κυρίως από το κομμάτι της καταναλωτικής πίστης (δάνεια και κάρτες), που συνιστά ποσό ρεκόρ. Αμέσως μετά σειρά παίρνουν η Eurobank και η Alpha Bank.

Μάλιστα, στην περίπτωση της τελευταίας, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από ξένα εξειδικευμένα κεφάλαια όπως το Hoist και η θυγατρική B2 Kapital του νορβηγικού ομίλου B2Holding. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Eurobank.

Η πώληση και του συγκεκριμένου πακέτου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 15νθήμερου. Το ρόλο του συμβούλου για λογαριασμό της Αlpha Βank έχει αναλάβει – για το συγκεκριμένο project – η KPMG Λονδίνου.

Εκφράζεται δε η εκτίμηση ότι το όλο εγχείρημα θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Το ίδιο ισχύει για όλα, τα ανάλογα εγχειρήματα, των ελληνικών τραπεζών, τα οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *