Μας δίνουν άμεσα 30 δισ. έστω και χωρίς συμφωνία!

“Η συμφωνία έχει κλείσει ουσιαστικά. Πρέπει να δοθούν  30 δισ. στην Ελλάδα άμεσα για να πληρωθούν οι τράπεζές μας”. Με αυτή την θέση η επικεφαλής του ΔΝΤ θα μεταβεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Η Κριστίν Λαγκάρντ θα ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, να καταλήξει το ταχύτερο δυνατό σε συμφωνία ο Α.Σαμαράς για τις … επικουρικές η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δεδομένης της διακοπής των εργασιών της Bundesbank την Παρασκευή, οι γερμανοί βουλευτές δεν θα μπορέσουν να εγκρίνουν την όποια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μέσα στο επόμενο 15μερο οπότε είναι προγραμματισμένο το άνοιγμα του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Το ΔΝΤ θα συνεδριάσει την Πέμπτη πριν τη Σύνοδο του Εurogroup προκειμένου να αποφασιστεί τυχόν παροχή βοήθειας στην Ελλάδα τμηματικά προκειμένου «να μη στεγνώσουν από χρήματα» τα ελληνικά ταμεία ενόψει της λήξης των ομολόγων του Μαρτίου και δεν έχουν να πληρωθούν οι γαλλογερμναικές τράπεζες. .
Με μια απόφαση που θα παρέχει στην Ελλάδα μια «προκαταβολή δανείου» ύψους 30 δισ. ευρώ το ΔΝΤ θα ζητήσει ασφαλώς από την Αθήνα να επισπεύσει την ψήφιση των μέτρων που θα συνδέονται με τη νέα δανειακή σύμβαση και την ανταλλαγή ομολόγων.
«Η ιστορία μας λέει ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία την τελευταία στιγμή» σημειώνει ο αναλυτής της AMP Capital στο Σίδνεϊ Σέιν Ολιβερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *