Μαύρη ημέρα – Φτάσαμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ στο ένα εκατομμύριο ανέργους

Σχεδόν 50% αυξήθηκαν οι άνεργοι σε ένα χρόνο ενώ χωρίς δουλειά είναι το 43,5% των νέων 15-24 ετών.

Όπως και να διαβάσει κανείς τα στοιχεία της Στατιστικής για την ανεργία πλακώνεται η ψυχή και δυσκολεύει η ανάσα.

Γιατί είναι τα μόνα στατιστικά στοιχεία που αφορούν ΆΜΕΣΑ συμπολίτες μας, το επίπεδο ζωής μας αλλά και το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, που είναι το αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 87.677 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο και κρατηθείτε είναι κατά 294.845 περισσότεροι σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010.

Ο συνολικός αριθμός των άνεργων Ελλήνων είναι ΕΠΙΣΗΜΩΣ 907.953, που σημαίνει πως στην πραγματικότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.


Είναι συγκλονιστικό πως ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα όταν το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι είναι 4.034.537 άτομα.


Το ερώτημα γιατί μεταναστεύουν οι νέοι μας απαντάται από τη Στατιστική, αφού στους νέους 15-24 ετών παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, δηλαδή 43,5%.Και με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυτό, ακόμα και εαν προέρχονται από τα χείλη του πρώην πια πρωθυπουργού.

sarotiko.blogspot.com

3 σχόλια σχετικά με το “Μαύρη ημέρα – Φτάσαμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ στο ένα εκατομμύριο ανέργους”

  1. καλά πάμε έτσι στο τέλος θα είμαστε όλοι άνεργοι ή ανενεργοί και θα έτσι δεν θα κάνει κανείς την διαφορά απλά δεν θα το γνωρίζουμε διότι η υπηρεσία που επεξεργάζεται τα στοιχεία δεν θα υφίσταται διότι θα είναι και αυτοί Άνεργοι… 

  2. Να προσθέσω ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *