Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2170002910 Τηλεπωλήσεις.
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@spasimosk καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αφού δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας, θα βάζετε 50 ευρώ το μήνα, και αν θέλετε, επειδή δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Μην απαντ…
  • spasimosk on Forum: Γενική συζήτηση 12Γεια σας κάπου στο 2008-9 ετον 18 αναγκάστηκα να παρω δάνειο καταναλωτικό για κάποιο δικο μου άτομο υψους 20.000 , (το πείρα με την προυποθεση οτι θα το ξεχρέωνε αυτος…
  • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
  • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
Minilink

Μεγάλα «ζόρια» στα κρατικά έσοδα τον Μάιο

Με το πρωτογενές έλλειμμα φλερτάρει επικίνδυνα ο κρατικός προϋπολογισμός αναδεικνύοντας την ραγδαία επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, ο προϋπολογισμός εμφάνιζε τεχνητά -αφού το ΓΛΚ πλήρωσε 2 δισ. ευρώ λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το στόχο- πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 2,4 δισ. ευρώ με τα έσοδα να ξεπερνούν πρόσκαιρα τις αρρυθμίες των πρώτων μηνών του έτους.

Τον Μάιο όμως η εικόνα, αναφέρουν πληροφορίες, ανατράπηκε δραστικά με τα έσοδα να περνούν στα κόκκινα και το πρωτογενές πλεόνασμα να… σβήνει. Αν παραχώρησε ήδη την θέση του σε πρωτογενές έλλειμμα ή θα συμβεί τον τρέχοντα μήνα, μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες με την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τον Μάιο, ο κρατικός προϋπολογισμός πέρασε για τα καλά στα «κόκκινα» με υστέρηση των καθαρών εσόδων στο πεντάμηνο κοντά στα 650 εκατ. ευρώ. Τα φορολογικά έσοδα αποτελούν τη βασική αιτία.

Οι αυξημένες εισπράξεις εσόδων από τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων (κοντά στα 500 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το τελευταίο δίμηνο το υπουργείο Οικονομικών) δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες από την μεγάλη καθυστέρηση των πρώτων εισπράξεων από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

Με βάση τις προβλέψεις του νόμου, θα έπρεπε να έχει ήδη πληρωθεί η πρώτη δόση φόρου εισοδήματος. Αντ’ αυτού δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική εφαρμογή εξαιτίας αλλαγών στα έντυπα και καθυστερήσεων στην έκδοση όλων των απαιτούμενων αποφάσεων.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφεται σημαντική πτώση της κατανάλωσης, όπως αποτυπώνεται στις εισπράξεις ΦΠΑ συμπιέζοντας περαιτέρω τα έσοδα.

Υπηρεσιακά στελέχη, εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την αύξηση των εσόδων οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των Θεσμών για πρωτογενές έλλειμμα (με όρους Προγράμματος)κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ φέτος έρχονται ακόμα πιο κοντά.

Και όσο περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση στα δημοσιονομικά στοιχεία, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια – άρα τόσα περισσότερα μέτρα- θα πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθούν οι όποιοι νέοι στόχοι συμφωνηθούν για το πρωτογενές πλεόνασμα του έτους.

Σε αυτό το σκηνικό, το ενδεχόμενο απόσυρσης της αρχικής συμφωνίας κυβέρνησης –Θεσμών για κατάργηση των εκπτώσεων ΦΠΑ στα νησιά φαίνεται να απομακρύνεται.

Ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, τις προηγούμενες ημέρες άφησε να διαφανεί τον κυβερνητικό προβληματισμό μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από τους νησιώτες όσο και ενδοκυβερνητικά.

Για να μετουσιωθεί όμως ο προβληματισμός σε απόφαση αναίρεσης της προγραμματισμένης κατάργησης της έκπτωσης ΦΠΑ 30% στα νησιά, πρέπει να βρεθούν από ισοδύναμα, 350 εκατ. ευρώ. Και στη δεδομένη συγκυρία φαντάζει τουλάχιστον δύσκολο…

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>