Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Μεγάλα «ζόρια» στα κρατικά έσοδα τον Μάιο

Με το πρωτογενές έλλειμμα φλερτάρει επικίνδυνα ο κρατικός προϋπολογισμός αναδεικνύοντας την ραγδαία επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Απριλίου, ο προϋπολογισμός εμφάνιζε τεχνητά -αφού το ΓΛΚ πλήρωσε 2 δισ. ευρώ λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το στόχο- πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 2,4 δισ. ευρώ με τα έσοδα να ξεπερνούν πρόσκαιρα τις αρρυθμίες των πρώτων μηνών του έτους.

Τον Μάιο όμως η εικόνα, αναφέρουν πληροφορίες, ανατράπηκε δραστικά με τα έσοδα να περνούν στα κόκκινα και το πρωτογενές πλεόνασμα να… σβήνει. Αν παραχώρησε ήδη την θέση του σε πρωτογενές έλλειμμα ή θα συμβεί τον τρέχοντα μήνα, μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες με την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τον Μάιο, ο κρατικός προϋπολογισμός πέρασε για τα καλά στα «κόκκινα» με υστέρηση των καθαρών εσόδων στο πεντάμηνο κοντά στα 650 εκατ. ευρώ. Τα φορολογικά έσοδα αποτελούν τη βασική αιτία.

Οι αυξημένες εισπράξεις εσόδων από τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων (κοντά στα 500 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το τελευταίο δίμηνο το υπουργείο Οικονομικών) δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες από την μεγάλη καθυστέρηση των πρώτων εισπράξεων από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

Με βάση τις προβλέψεις του νόμου, θα έπρεπε να έχει ήδη πληρωθεί η πρώτη δόση φόρου εισοδήματος. Αντ’ αυτού δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική εφαρμογή εξαιτίας αλλαγών στα έντυπα και καθυστερήσεων στην έκδοση όλων των απαιτούμενων αποφάσεων.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφεται σημαντική πτώση της κατανάλωσης, όπως αποτυπώνεται στις εισπράξεις ΦΠΑ συμπιέζοντας περαιτέρω τα έσοδα.

Υπηρεσιακά στελέχη, εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την αύξηση των εσόδων οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των Θεσμών για πρωτογενές έλλειμμα (με όρους Προγράμματος)κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ φέτος έρχονται ακόμα πιο κοντά.

Και όσο περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση στα δημοσιονομικά στοιχεία, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια – άρα τόσα περισσότερα μέτρα- θα πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθούν οι όποιοι νέοι στόχοι συμφωνηθούν για το πρωτογενές πλεόνασμα του έτους.

Σε αυτό το σκηνικό, το ενδεχόμενο απόσυρσης της αρχικής συμφωνίας κυβέρνησης –Θεσμών για κατάργηση των εκπτώσεων ΦΠΑ στα νησιά φαίνεται να απομακρύνεται.

Ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, τις προηγούμενες ημέρες άφησε να διαφανεί τον κυβερνητικό προβληματισμό μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από τους νησιώτες όσο και ενδοκυβερνητικά.

Για να μετουσιωθεί όμως ο προβληματισμός σε απόφαση αναίρεσης της προγραμματισμένης κατάργησης της έκπτωσης ΦΠΑ 30% στα νησιά, πρέπει να βρεθούν από ισοδύναμα, 350 εκατ. ευρώ. Και στη δεδομένη συγκυρία φαντάζει τουλάχιστον δύσκολο…

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>