Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Δηλαδή την πάτησε ο φίλος μου...
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Από τη στιγμή που θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία στο παιδί του, αρχίζει προθεσμία 5 ετών, μέσα στην οποία η τράπεζα μπορεί να τον κυνηγήσει για καταδολίευση και να α…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημερα σε όλους. Μια βοήθεια για ένα φίλο και συνάδελφο θα ήθελα. Είναι φορτωμένος με δάνεια πάνω από 35000. Έχει το πατρικό του στο όνομά του, ένα παλιο σπίτι όχι τί…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12μιλάω γι πώληση είτε στη γυναίκα (θα προηγηθεί διαζύγιο) είτε σε κάποιο 3ο πρόσωπο, καταδολίευση πως μπορούν να ισχυριστούν όταν τα χρήματα από την πώληση θα πάνε για ε…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2110133500 Τηλεπωλήσεις . Δειτε εδώ σχολια των ανθρώπων που δεινοπαθούν με δαύτους...  : https://www.white-pages.gr/arithmos/2110133500  
  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Μεταβίβαση περιουσία ενώ χρωστάς θεωρείται δόλια πράξη. Αυτό λήγει σε μία πενταετία. Δηλαδή δεν μπορούν να υποστηρίξουν δολιότητα μετά από πέντε έτη. Όμως λες "άμα πουλ…
Minilink

Μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα

Νέος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες, καθώς, φαίνεται πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος του φετινού ελλείμματος και ίσως τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση χθες, να μην είναι αρκετά για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα.

Σε έκθεση του επιτρόπου Ολι Ρεν για τα δημόσια οικονομικά της Ε.Ε. που δημοσιεύεται σήμερα, η εκτίμηση για το έλλειμμα φέτος εκτοξεύεται στο 9,5% του ΑΕΠ και στο 9,3% το 2012, εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. Το χρέος υπολογίζεται στο 157,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 166,1% το 2012.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση συντάχθηκε τον Αύγουστο και οι αναλυτές της έχουν συνυπολογίσει της δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης όπως αυτές καταγράφονται στην τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου, συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα, στην σελίδα 15, η έκθεση αναφέρει ότι εάν δεν λαμβάνονταν οι αποφάσεις, ιδιαίτερα για τις αποκρατικοποιήσεις, τότε το έλλειμμα φέτος θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ!

Λαμβάνοντας υπόψη την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος για 7,6% φέτος, οι ενδείξεις φανερώνουν ότι το εισπρακτικό μέτρο των 2 δισ. ευρώ ίσως να μην είναι αρκετό για να καλύψει την απόκλιση.

Το γεγονός είναι ότι η τρόικα, εκτός από τις χθεσινές εξαγγελίες, θα ήθελε να δει και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα μείωναν σημαντικά τις δαπάνες του κράτους και όχι one off τα οποία δίνουν πρόσκαιρες λύσεις και δεν λύνουν το πρόβλημα. Αλλωστε και τα μεγέθη που ανακοίνωσε σήμερα (έλλειμμα 18,1 δισ.) η κυβέρνηση εντείνουν τις ανησυχίες.

«Εχουμε πει πολλές φορές σε όλες τις χώρες ότι τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα δεν είναι επιθυμητά. Ωστόσο τώρα είναι ανάγκη για άμεσες λύσεις γι αυτό και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Επιθυμούμε όμως να λάβουμε επιπρόσθετη ρητή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για νέες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου, μόνιμες απολύσεις και νέα λίστα με κλείσιμο ΔΕΚΟ, κινήσεις που θα ελαφρύνουν σημαντικά τις δημόσιες δαπάνες», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Οι διαθέσεις της τρόικας αναμένεται να γίνουν αντικείμενο διαβουλεύσεων με την άφιξη των υψηλών κλιμακίων των ελεγκτών, τις επόμενες μέρες. Όπως ανέφερε η κοινοτική πηγή, εάν ληφθούν τα μόνιμα μέτρα τότε στο τέλος του χρόνου, η τρόικα θα είναι διατεθειμένη για αναπροσαρμογή του ορίου του ελλείμματος «ελαφριά προς τα πάνω» ώστε να συνυπολογιστεί η επίπτωση από την μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση της τρόικα η ελληνική κυβέρνηση διέρρεε ότι η διαφορά με την τρόικα, όσον αφορά τις εκτιμήσεις των δυο πλευρών για το έλλειμμα ήταν της τάξης του 0,5% – 1%. Τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Την επόμενη Δευτέρα η έναρξη των συζητήσεων Ελλάδας-τρόικας

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω διαφωνιών για υστέρηση στον φετινό στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί αυτή η υστέρηση.

Ο Ρομπάι πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο είναι θετικά και ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, καθώς και άλλα ζητήματα για βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη τους επόμενους μήνες.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>