Μερικοί κλέφτες είναι πιο κλέφτες από κάποιους άλλους

γράφει ο tsixlas

Προ διετίας είχα αποκτήσει μια προπληρωμένη κάρτα visa της τράπεζας Κύπρου. Από αυτές, που λειτουργούν ως κουμπαράς και ξοδεύεις μόνο όσα έχεις φορτώσει προκαταβολικά.

Η λειτουργία ήταν απλή: Πήγαινες στην τράπεζα, φόρτωνες ένα ποσό και σου κρατούσε προμήθεια ένα ευρουλάκι, ανεξαρτήτως ποσού που είχες φορτώσει. Δηλ. η τράπεζα Κύπρου, είτε φόρτωνες 40 ευρώ, είτε 500, σου κρατούσε 1 ευρουλάκι ως προμήθεια και σου άφηνε μέσα αντίστοιχα 39 ή 499 ευρώ. Στη συνέχεια, μπορούσες να ξοδέψεις μόνο όσα έχεις μέσα.

Αυτά παλαιότερα.

Κάποια στιγμή, είχαμε την ευτυχία να δούμε την τράπεζα Κύπρου να συγχωνεύεται με την τράπεζα Πειραιώς. Η πρώτη κίνηση της Πειραιώς ήταν να αντικαταστήσει τις κάρτες με άλλες που έχουν το δικό της λογότυπο. Η λειτουργία της κάρτας όμως δεν άλλαξε. Συνέχισε το σύστημα ένα ευρουλάκι για κάθε φόρτωση, ανεξαρτήτως ποσού. Κάποια στιγμή, που δεν χρειαζόμουν πλέον την κάρτα, την παράτησα στην άκρη και έληξε.

Μέχρι εδώ καλά.

Σήμερα πήγα στην τράπεζα Πειραιώς για να κάνω μια πληρωμή στο αυτόματο μηχάνημα πληρωμών. Πριν από εμένα, ήταν ένας τύπος, που είχε μια ολόιδια κάρτα και ήθελε να τη φορτώσει με χρήματα. Επειδή δεν ήξερε πως λειτουργεί το μηχάνημα, ζήτησε τη βοήθεια υπαλλήλου της τράπεζας. Φορτώνει ο άνθρωπος 240 ευρώ και του κρατάει το μηχάνημα προμήθεια 2,6 ευρώ. Απόρησα και ρώτησα την υπάλληλο γιατί τόσα πολλά. Μου απάντησε ότι άλλαξε η πολιτική και αυξήθηκε η προμήθεια. Δεν ήξερε (ή δεν ήθελε) να μου πει αν το 2,6 είναι πάγιο ποσό, ανεξάρτητα από την φόρτωση ή είναι ποσοστό.

Συμπέρασμα:

Οι τράπεζες συνεχίζουν να μας γδέρνουν αλύπητα και να μας εξαπατούν σε κάθε ευκαιρία.  Και το δυστύχημα είναι ότι έχουν την υποστήριξη, τόσο της πολιτικής εξουσίας, όσο και της δικαστικής. 

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.