Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Μερικοί κλέφτες είναι πιο κλέφτες από κάποιους άλλους

γράφει ο tsixlas

Προ διετίας είχα αποκτήσει μια προπληρωμένη κάρτα visa της τράπεζας Κύπρου. Από αυτές, που λειτουργούν ως κουμπαράς και ξοδεύεις μόνο όσα έχεις φορτώσει προκαταβολικά.

Η λειτουργία ήταν απλή: Πήγαινες στην τράπεζα, φόρτωνες ένα ποσό και σου κρατούσε προμήθεια ένα ευρουλάκι, ανεξαρτήτως ποσού που είχες φορτώσει. Δηλ. η τράπεζα Κύπρου, είτε φόρτωνες 40 ευρώ, είτε 500, σου κρατούσε 1 ευρουλάκι ως προμήθεια και σου άφηνε μέσα αντίστοιχα 39 ή 499 ευρώ. Στη συνέχεια, μπορούσες να ξοδέψεις μόνο όσα έχεις μέσα.

Αυτά παλαιότερα.

Κάποια στιγμή, είχαμε την ευτυχία να δούμε την τράπεζα Κύπρου να συγχωνεύεται με την τράπεζα Πειραιώς. Η πρώτη κίνηση της Πειραιώς ήταν να αντικαταστήσει τις κάρτες με άλλες που έχουν το δικό της λογότυπο. Η λειτουργία της κάρτας όμως δεν άλλαξε. Συνέχισε το σύστημα ένα ευρουλάκι για κάθε φόρτωση, ανεξαρτήτως ποσού. Κάποια στιγμή, που δεν χρειαζόμουν πλέον την κάρτα, την παράτησα στην άκρη και έληξε.

Μέχρι εδώ καλά.

Σήμερα πήγα στην τράπεζα Πειραιώς για να κάνω μια πληρωμή στο αυτόματο μηχάνημα πληρωμών. Πριν από εμένα, ήταν ένας τύπος, που είχε μια ολόιδια κάρτα και ήθελε να τη φορτώσει με χρήματα. Επειδή δεν ήξερε πως λειτουργεί το μηχάνημα, ζήτησε τη βοήθεια υπαλλήλου της τράπεζας. Φορτώνει ο άνθρωπος 240 ευρώ και του κρατάει το μηχάνημα προμήθεια 2,6 ευρώ. Απόρησα και ρώτησα την υπάλληλο γιατί τόσα πολλά. Μου απάντησε ότι άλλαξε η πολιτική και αυξήθηκε η προμήθεια. Δεν ήξερε (ή δεν ήθελε) να μου πει αν το 2,6 είναι πάγιο ποσό, ανεξάρτητα από την φόρτωση ή είναι ποσοστό.

Συμπέρασμα:

Οι τράπεζες συνεχίζουν να μας γδέρνουν αλύπητα και να μας εξαπατούν σε κάθε ευκαιρία.  Και το δυστύχημα είναι ότι έχουν την υποστήριξη, τόσο της πολιτικής εξουσίας, όσο και της δικαστικής. 

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>