Μετά την BNP, ακολουθεί η Citigroup

Μία, μία οι ξένες τράπεζες εγκαταλείπουν την ελληνική τραπεζική αγορά.

Τι βλέπουν οι ξένες τράπεζες και αποχωρούν από την Ελλάδα; Η επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη ή με την δεκαετία του '90.

 
Η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα θα κάνει χρόνια να περάσει και να συνέλθει η ελληνική οικονομία. Και οι πιστώσεις έχουν παγώσει, και οι επισφάλειες των τραπεζών μεγάλες και βεβαίως το επιχειρηματικό κλίμα είναι το χειρότερο από ποτέ. Χθες έγινε γνωστό από μία… ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, αν και κυκλοφορούσαν οι φήμες, ότι η γαλλική τράπεζα BNP αποφάσισε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά.
 
Για πρώτη φορά, η BNP, λειτούργησε στην Ελλάδα το 1981. Παρά το ότι δεν δραστηριοποιείται στο retail banking και δεν διέθετε ευρύτατο δίκτυο, η γαλλική τράπεζα απασχολεί 100 άτομα προσωπικό.
Οι απολύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2012 και να ολοκληρωθούν με την εκκαθάριση της Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η OTOE, θα συναντηθεί σήμερα με την Διοίκηση της BNP Paribas στην Ελλάδα, για να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της, ενώ ετοιμάζεται να απευθυνθεί μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας στην Γαλλική Κυβέρνηση και θα διεθνοποιήσει την υπόθεση αυτή απευθυνόμενη και στην Πανευρωπαϊκή συνδικαλιστική οργάνωση του Τομέα των Τραπεζοϋπαλλήλων UNI Europa.
 
Επίσης, η ΟΤΟΕ κάλεσε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τον ΣΕΒ, να πάρουν θέσεις απέναντι σ' αυτή την <<προκλητική και προσβλητική ενέργεια της BNP Paribas>>.
 
Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία 20ετία, έχουν φύγει από τη χώρα, πολλές ξένες τράπεζες , όπως Bank of America, American Express, Chase Manhattan, Credirt Lyonnais, Barclays. Στα βήματα της BΝP βρίσκεται και η Citibank, η οποία μετά το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της, αναζητεί αγοραστή.
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.