“Με ΣYΡΙΖΑ, τέρμα τα χρήματα για δημόσιο και τράπεζες!”

Eκτός από την συμβολική πολιτική απομόνωση της Ελλάδας με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλαγής των συμφωνιών θα είναι παύση της χρηματοδότησης του δημόσιου τομέα, και το τελικό βήμα η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών!

Αυτό εκτιμά σε έκθεσή της (28 Μαϊου) η Nomura ( κ. κ Δ. Δρακόπουλος, Λ. Φαρμάκης ) που ευγενικά μας λέει ότι με κυβέρνηση Σύριζα, η Ελλάδα είναι εκτός ευρώ.

Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο αναλυτής  κ. Tyren Durden από το Zerohedge.com, ακόμα κι αν σχηματισθεί ελληνική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, η δημιουργία του τείχους προστασίας θα είναι τόσο αργή στην Ευρώπη για μια πιθανή ελληνική έξοδο.

«Σ’ αυτό το σενάριο θα υπάρχει ένα μεγάλο premium τιμολογημένο μέσα στα αμερικανικά ομόλογα και τα γερμανικά- τα οποία θα διαλυθούν σταδιακά! Αντίθετα, οι μετοχές θα ανακάμπτουν δεδομένης και της χαμηλής ανάπτυξης»

Aν δεν υπάρξουν οικονομικοί και τραπεζικοί περιορισμοί, δημοσιονομική συνεργασία και τείχος προστασίας, τότε τα ομόλογα σε ΗΠΑ- Γερμανία θα διαλυθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρώτο σενάριο της Goldman Sachs η νέα  ελληνική κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα επιλέξει ούτε την έξοδο από το ευρώ, ούτε θα συμφωνήσει άνευ όρων στο σημερινό πρόγραμμα της Ε.Ε/ΔΝΤ. Αυτό θα οδηγήσει σε μια παύση  πληρωμών από την Τροϊκα, αλλά από μόνο του δεν θα είναι έξοδος  της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς οι ελληνικές Τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στην ΕΚΤ.

Το δεύτερο σενάριο- της γρήγορης εξόδου- της Goldman αναφέρει ότι, αν η Ελλάδα εξέλθει μονομερώς και παρουσιάσει την δική της ισοτιμία, τότε η ΕΚΤ θα σταματήσει τις ροές ρευστότητας προς την Ελλάδα.

Το τρίτο σενάριο της αργής εξόδου είναι η άρνηση ρευστότητας από την ΕΚΤ, καθώς δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός αποπομπής της Ελλάδας.

[sc:Πηγή id=”http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=200704″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *