Με 240 δις ευρώ στο κεφάλι οι τράπεζες και με τα ταμεία τους στο κόκκινο

Mε βαρύ εγκεφαλικό οι συστημικές τράπεζες. Μπαρουφάκη κανείς;

Στη φωτογραφία βλέπετε τί πανζουρλισμός έγινε στις τράπεζες μόλις βγήκε το ΣΥΡΙΖΑ (ενδεικτικά σας δείχνω τη συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας). Τώρα τα πράγματα είναι πιό ήσυχα στην αγορά, αφού κατά τη γνώμη μου στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο.

Οι τράπεζες έχουν φτάσει να χρωστούν 105 δις ευρώ δηλαδή επανήλθαν στα επίπεδα του 2013. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται (ΝonPerforming Loans) ενώ οι εγγυήσεις που έχουν δώσει οι τράπεζες για να πάρουν τα 105 δις ευρώ (εγγυητής το κράτος, Αγγλικό δίκαιο) φτάνουν τα.210 με 220 δις ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι η ρευστότητα τους φτάνει το 8 με 10% του ενεργητικού τους πού είναι γύρω στα 25 με 30 δις ευρώ, τότε μετά την εκροή 25 δις ευρώ στο εξωτερικό οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα ταμεία είναι άδεια. Το παθητικό τους φτάνει πλέον τα 240 δις ευρώ αν υποθέσουμε ότι τα κόκκινα δάνεια τους αγγίζουν τα 90 με 100 δις ευρώ ενώ πρέπει να επιστρέψουν και 30 δις ευρώ στο ΤΧΣ!

Οι τράπεζες ζούν πλέον με τις αναθυμιάσεις ή καλύτερα με τον αέρα στον οποίο αναφέρθηκε ο Φλαμπουράρης…

Για ποιό bail in μιλούν κάποιοι, όταν οι καταθέσεις έχουν βγάλει φτερά; Τα ΑΤΜ είτε δουλεύουν είτε όχι δεν έχει νόημα αφού δεν πρέπει να υπάρχει σάλιο.

Ένα device απαραίτητο στο Μαξίμου…

image

Εντύπωση μου κάνει η στήριξη των οίκων αξιολόγησης στην Ελλάδα που δεν έχουν χρεοκοπήσει τις τράπεζες αλλά τους δίνουν ακόμη αναπνοές. Μεγάλα οικονομικά προβλήματα ακούω ότι έχει και η Νomura…

zcode-gr.blogspot.jp


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.