Με 240 δις ευρώ στο κεφάλι οι τράπεζες και με τα ταμεία τους στο κόκκινο

Mε βαρύ εγκεφαλικό οι συστημικές τράπεζες. Μπαρουφάκη κανείς;

Στη φωτογραφία βλέπετε τί πανζουρλισμός έγινε στις τράπεζες μόλις βγήκε το ΣΥΡΙΖΑ (ενδεικτικά σας δείχνω τη συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας). Τώρα τα πράγματα είναι πιό ήσυχα στην αγορά, αφού κατά τη γνώμη μου στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο.

Οι τράπεζες έχουν φτάσει να χρωστούν 105 δις ευρώ δηλαδή επανήλθαν στα επίπεδα του 2013. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται (ΝonPerforming Loans) ενώ οι εγγυήσεις που έχουν δώσει οι τράπεζες για να πάρουν τα 105 δις ευρώ (εγγυητής το κράτος, Αγγλικό δίκαιο) φτάνουν τα.210 με 220 δις ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι η ρευστότητα τους φτάνει το 8 με 10% του ενεργητικού τους πού είναι γύρω στα 25 με 30 δις ευρώ, τότε μετά την εκροή 25 δις ευρώ στο εξωτερικό οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι τα ταμεία είναι άδεια. Το παθητικό τους φτάνει πλέον τα 240 δις ευρώ αν υποθέσουμε ότι τα κόκκινα δάνεια τους αγγίζουν τα 90 με 100 δις ευρώ ενώ πρέπει να επιστρέψουν και 30 δις ευρώ στο ΤΧΣ!

Οι τράπεζες ζούν πλέον με τις αναθυμιάσεις ή καλύτερα με τον αέρα στον οποίο αναφέρθηκε ο Φλαμπουράρης…

Για ποιό bail in μιλούν κάποιοι, όταν οι καταθέσεις έχουν βγάλει φτερά; Τα ΑΤΜ είτε δουλεύουν είτε όχι δεν έχει νόημα αφού δεν πρέπει να υπάρχει σάλιο.

Ένα device απαραίτητο στο Μαξίμου…

image

Εντύπωση μου κάνει η στήριξη των οίκων αξιολόγησης στην Ελλάδα που δεν έχουν χρεοκοπήσει τις τράπεζες αλλά τους δίνουν ακόμη αναπνοές. Μεγάλα οικονομικά προβλήματα ακούω ότι έχει και η Νomura…

zcode-gr.blogspot.jp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *