Μισθοί 700 με 1.000 και συντάξεις στο… μισό!

Προτάσεις σοκ φαίνεται ότι έβαλαν στο τραπέζι οι δανειστές σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ επιμένουν και στην αύξηση των φόρων που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα.

Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις περιπτώσεις δανεισμού ό δανειστής επιχειρεί να εξασφαλίσει τα κέρδη του και έτσι εταίροι και δανειστές της χώρας θέτουν μια σειρά από ζητήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων ώστε να μπορέσει το κράτος να αποπληρώσει τα δάνειά του.

Έτσι όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών στο τραπέζι έπεσαν μέτρα σοκ όπως οι μειώσεις μισθών σε επίπεδο 700 ως 1.000 ευρώ, ενώ επιμένουν και στις μειώσεις στις συντάξεις οι οποίες σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία δεν θα ξεπερνούν – σε ότι αφορά στην ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη από το κράτος – τα 280 ευρώ.

Ταυτόχρονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές επιμένουν να ρίχνουν μέτρα όπως οι αυξήσεις στους φόρους των μεσαίων εισοδημάτων – έκτακτη εισφορά και φόρος πολυτελείας- ενώ επιμένουν και στην παραμονή του ΕΝΦΙΑ.

Για την άμεση αύξηση των εσόδων ρίχνουν στο τραπέζι ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον στο 20% ώστε να μην υπάρξει απώλεια εσόδων από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παραμείνουν στον χαμηλό συντελεστή.
Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά και με τον αρχικό στόχο του 3% για το πρωτογενές πλεόνασμα η θέσπιση ενός στόχου από 1% ως 1,2% σημαίνει ότι απαιτούνται μέτρα ως και 3 δισ. ευρώ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.