Μορφή χιονοστιβάδας τα ραβασάκια από το ΥΠΟΙΚ

Μορφή χιονοστιβάδας, με φόντο την υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού, λαμβάνουν στην εκπνοή του 2011 τα ραβασάκια με έκτακτες εισφορές, τέλη κυκλοφορίας, εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος αλλά και τα «ξεχασμένα» ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009 και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει εντός των ημερών:

– 1,6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009, με προσδοκώμενα έσοδα περίπου 150 εκατ. ευρώ. Τα εκκαθαριστικά αυτά είναι τα «υπόλοιπα» του 2009, τα οποία δεν μπορούσαν να αποσταλούν μετά το μπλόκο της επέκτασης της σχετικής σύμβασης της Unisystems από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εκκαθάριση έχει ήδη γίνει και αυτές τις ημέρες η ΓΓΠΣ «τρέχει» επαληθεύσεις πριν αποστείλει έως τα τέλη του μήνα τα ειδοποιητήρια.

– 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Από αυτά 79.123 είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν σε μία δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου πρόσθετους φόρους 118,5 εκατ. ευρώ. Στην ενδέκατη παρτίδα εκκαθάρισης περιλαμβάνονται και 112.367 πιστωτικά σημειώματα με τους αποδέκτες τους να δικαιούνται επιστροφή συνολικού φόρου 66,8 εκατ. ευρώ. Στην αναμονή βρίσκονται περίπου 500.000 φορολογούμενοι των οποίων η δήλωση δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί.

– 6,7 εκατομμύρια ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2012. Η προθεσμία πληρωμής εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του σήματος.

– 800.000 πολυεκκαθαριστικά με έκτακτες εισφορές εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και τέλη επιτηδεύματος. Όσοι λάβουν εντός των ημερών το ραβασάκι και εφόσον η βεβαίωση του φόρου έχει γίνει εντός Νοεμβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, η οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ, έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν εντός Δεκεμβρίου τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *