Μορφή χιονοστιβάδας τα ραβασάκια από το ΥΠΟΙΚ

Μορφή χιονοστιβάδας, με φόντο την υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού, λαμβάνουν στην εκπνοή του 2011 τα ραβασάκια με έκτακτες εισφορές, τέλη κυκλοφορίας, εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος αλλά και τα «ξεχασμένα» ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009 και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει εντός των ημερών:

– 1,6 εκατομμύρια εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009, με προσδοκώμενα έσοδα περίπου 150 εκατ. ευρώ. Τα εκκαθαριστικά αυτά είναι τα «υπόλοιπα» του 2009, τα οποία δεν μπορούσαν να αποσταλούν μετά το μπλόκο της επέκτασης της σχετικής σύμβασης της Unisystems από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εκκαθάριση έχει ήδη γίνει και αυτές τις ημέρες η ΓΓΠΣ «τρέχει» επαληθεύσεις πριν αποστείλει έως τα τέλη του μήνα τα ειδοποιητήρια.

– 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Από αυτά 79.123 είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν σε μία δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου πρόσθετους φόρους 118,5 εκατ. ευρώ. Στην ενδέκατη παρτίδα εκκαθάρισης περιλαμβάνονται και 112.367 πιστωτικά σημειώματα με τους αποδέκτες τους να δικαιούνται επιστροφή συνολικού φόρου 66,8 εκατ. ευρώ. Στην αναμονή βρίσκονται περίπου 500.000 φορολογούμενοι των οποίων η δήλωση δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί.

– 6,7 εκατομμύρια ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2012. Η προθεσμία πληρωμής εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του σήματος.

– 800.000 πολυεκκαθαριστικά με έκτακτες εισφορές εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και τέλη επιτηδεύματος. Όσοι λάβουν εντός των ημερών το ραβασάκι και εφόσον η βεβαίωση του φόρου έχει γίνει εντός Νοεμβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, η οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ, έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν εντός Δεκεμβρίου τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.