«Μπιλιετάκια» σε δανειολήπτες για να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνεια

«Μπιλιέτα» σε δανειολήπτες που βρίσκονται ακόμη και πριν από το… κόκκινο στέλνουν οι τράπεζες.

Τα πιστωτικά ιδρύματα κατόπιν εντολής της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκινούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», επίσημη αλληλογραφία με τους πελάτες τους, ζητώντας τους να προσκομίσουν τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η αποστολή των σχετικών επιστολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όπως ορίζει σχετική απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας.

Επιστολή – κάλεσμα θα λάβουν και εκείνοι που έχουν καθυστερήσει να εξοφλήσουν την οφειλή τους τουλάχιστον σαράντα πέντε ημέρες πριν από τις 30 Ιουνίου, δηλαδή έχουν «χάσει» κατ’ ελάχιστο μία δόση.

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Στα 90 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια

Το ύψος των υπό καθυστέρηση χορηγήσεων ξεπέρασε το 2014 τα 80,5 δισ. ευρώ, ενώ οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «κόκκινα δάνεια» της τάξης των 90 δισ. ευρώ στο τέλος της φετινής χρονιάς. Οι επισφάλειες το 2009 ήταν στο 7,7% των δανείων και σήμερα στο 38% με 40% των συνολικών χορηγήσεων, οπότε είναι εμφανή τα σημάδια της κρίσης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών την τελευταία 5ετία έχουν «σκάσει» 300.000 στεγαστικά δάνεια και άλλες 700.000 καταναλωτικά.

Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών που έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» είναι πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Επιπλέον, από την αρχή της κρίσης οι τράπεζες έχουν ρυθμίσει περισσότερα από 1 εκατ. δάνεια όλων των κατηγοριών, ωστόσο σημαντικό ποσοστό αυτών έχει βρεθεί εκ νέου στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με το iefiemrida, ειδοποιητήρια θα λάβουν ακόμα 100.000 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα δάνεια έπαψαν να εξυπηρετούνται, καθώς και περισσότεροι από 200.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που επίσης έχουν δάνεια σε καθυστέρηση.

Προθεσμία 15 ημερών

Οι επιστολές απευθύνονται στους δανειολήπτες στεγαστικών, καταναλωτικών, επιχειρηματικών δανείων που εμφανίζουν καθυστέρηση στην αποπληρωμή δόσης μεγαλύτερη από 30 ημέρες. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών στον δανειολήπτη να ανταποκριθεί ως «συνεργάσιμος» και καλείται να υποβάλει στην τράπεζα:

  • εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, συμπληρωμένη την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του, τα οικονομικά δεδομένα, τα περιουσιακά στοιχεία, τις ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης, τις υποχρεώσεις κ.λπ.,
  • εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το πιστωτικό ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή.

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.