Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Μπλοκάκια: «Τρύπα» εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα

Αισθητά μειωμένα, για την ακρίβεια κατά 320 εκατ.ευρώ, ήταν τα δηλωθέντα εισοδήματα από τα «μπλοκάκια» το 2016. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Οικονομικών, που αναφέρουν ότι εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος με την μορφή παρακράτησης (πλην μισθών και συντάξεων, αφορά τα μπλοκάκια) μειώθηκαν σε 763,92 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος έναντι 829,98 εκατ. ευρώ το 2015.

Επί της ουσίας και βάση πάντα των στοιχείων του ΥΠΟΙΚ, τα δηλωθέντα εισοδήματα από 4,15 δισ. ευρώ που ήταν το 2015 μειώθηκαν στα 3,82 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι την περασμένη χρονιά, μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών «έκλεισε» τα μπλοκάκια τους ή και απέκρυψε εισοδήματα από την εφορία.

Η εν λόγω εξέλιξη με τα δηλωθέντα εισοδήματα από τα «μπλοκάκια», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τα γενικότερα έσοδα τις ασφαλιστικές εισφορές που υπολογίζονται με βάση το φορολογητέο εισόδημα. Το «μήνυμα» είναι σαφές και κάνει λόγο για μείωση των εισοδημάτων και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, εντός του 2016.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Μπλοκάκια: «Τρύπα» εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>