«Μπόνους» 100% για όσους πληρώσουν τουλάχιστον το 10% των οφειλών τους

Ισχυρό κίνητρο σε 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και 450.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση και ποιες οι επιλογές του κάθε οφειλέτη

«Λίγα από όλους και πολλά από λίγους» για να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί μέσα στους επόμενους 2-3 κρίσιμους μήνες στα άδεια κρατικά ταμεία, ζητά η κυβέρνηση.

Με τη νέα ρύθμιση που εξήγγειλαν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, η κυβέρνηση δίνει ισχυρό κίνητρο σε 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και 450.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τουλάχιστον τα 20 ευρώ της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που τους ζητάει το δημόσιο, για να βάλουν σε μια σειρά τα χρέη τους και να αποκτήσουν ξανά φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Από τα 76 δισ. χρέη στην εφορία η κυβέρνηση θεωρεί εισπράξιμα μόνον τα 9 δισεκατομμύρια. Για να τα εισπράξει απευθύνεται στα 3,5 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν έως 3.000 ευρώ μόνον ο καθένας και μόλις 1,6 δισ. ευρώ συνολικά όλοι μαζί.

Δίνει κίνητρο όμως και σε όλους ανεξαιρέτως όσους χρωστούν μεγαλύτερα ποσά, χωρίς να θέτει κανένα πλαφόν χρέους ή περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, να μπουν στην ρύθμιση με τις 100 δόσεις, για να γλιτώσουν από πρόστιμα, κατασχέσεις, διώξεις, αλλά και να πετύχουν «κούρεμα» έως και 50% στα χρέη τους, αν βρουν και πληρώσουν «εδώ και τώρα», μαζεμένα και προκαταβολικά, όσα περισσότερα μπορούν.

Χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις, όποιος θέλει και μπορεί, έχει τις εξής επιλογές:

1. Να πληρώσει τουλάχιστον το 10% της οφειλής «μπροστά», έως τον Απρίλιο, και να πετύχει να διαγράψει διπλάσιο χρέος από όσα πληρώνει!

Η διάταξη αυτή θα ισχύει μόνο για οφειλές από φόρους εισοδήματος και «χαράτσια» ακινήτων, που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως 31/12/2013. Δεν ισχύει δηλαδή για οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΦΜΥ, παρακρατούμενους φόρους κλπ.

Για παράδειγμα, κάποιος που χρωστάει 10.000 ευρώ στην εφορία, μπορεί να πληρώσει τα 1.000 μόλις ανοίξει η ρύθμιση και να «σβήσει» χρέος 2.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα 8.000 ευρώ θα υπαχθούν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, και θα επωφεληθεί την μείωση των προσαυξήσεων που τον βαραίνουν, αναλόγως του «πακέτου» των μηνιαίων δόσεων που θα επιλέξει.

Για παράδειγμα, αν είχε χρέος 8.000 ευρώ εκ των οποίων τα 6.000 ήταν η αρχική οφειλή και 2.000 ευρώ ήταν προσαυξήσεις τότε, προκαταβάλλοντας πχ 1.500 ευρώ:

– εξοφλεί 1.500 ευρώ από το αρχικό ποσό οφειλής (κεφάλαιο)

– «σβήνει» άλλα 1.500 ευρώ που αφαιρούνται από προσαυξήσεις

– απομένει έτσι να αποπληρώσει κεφάλαιο 4.500 ευρώ οφειλής και άλλα 500 ευρώ για προσαυξήσεις (συνολικά 5.000 ευρώ χρέος)

– αν επιλέξει να πληρώσει σε 100 δόσεις, θα έχει αυτομάτως επιπλέον 30% έκπτωση στις προσαυξήσεις που απομένουν, δηλαδή θα διαγραφούν και επιπλέον 150 από τα 500 ευρώ. Συνολικά θα πληρώσει 4.850 ευρώ

– επειδή τα 4.850 είναι λιγότερα από τα 5.000 που έχει τεθεί σαν όριο, η αποπληρωμή θα γίνεται άτοκα, χωρίς επιβαρύνσεις, σε 100 δόσεις των 48,50 ευρώ κάθε μήνα μέχρι τον Ιούλιο του 2023!

2. Να πληρώσει το 50% της οφειλής «μια και έξω», έως τον Απρίλιο, και να πετύχει να εξοφλήσει όλο το ποσό της οφειλής!

Η διάταξη αυτή θα ισχύει επίσης μόνο για οφειλές από φόρους εισοδήματος και «χαράτσια» ακινήτων. Δεν ισχύει δηλαδή για οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, ΦΜΥ, παρακρατούμενους φόρους κλπ.

Για παράδειγμα, αν κάποιος χρωστάει 600.000 ευρώ και βρει να πληρώσει εφάπαξ στο επόμενο δίμηνο μόλις κάνει τη ρύθμιση τα 300.000 ευρώ, η εφορία θα του «σβήσει» ολόκληρη την οφειλή!

Στην περίπτωση αυτή, όποιος έχει διαθέσιμα ή μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα σε μετρητά τα μισά χρήματα από όσα χρωστάει, δεν έχει λόγο να πληρώσει παραπάνω από το 50%.

3. Να ζητήσει μόνον έως 100 δόσεις και να γλιτώσει 30%-100% των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ως εξής:

α) Εφάπαξ: Απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

β) Από δύο 2 έως 5 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 90%.

γ) Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.

δ) Από 11 έως και 20 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 75%.

ε) Από 21 έως και 30 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 70%.

στ) Από 31 έως και 40 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 65%.
ζ) Από 41 έως και 50 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 60%.
η) Από 51 έως και 60 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 55%.

θ) Από 61 έως και 70 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.

ι) Από 71 έως και 80 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 45%.

ια) Από 81 έως και 90 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 40%.

ιβ) Από 91 έως και 100 μηνιαίες δόσεις: απαλλαγή κατά ποσοστό 30%.

Στο σύστημα αυτό μπαίνουν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέχρι και 31/12/2014. Ωφελημένοι από αυτήν την λύση βγαίνουν ιδίως όσοι έχουν χρέη από παλαιά, προ του 2010, που έχουν φορτωθεί πολλές προσαυξήσεις μπορούν να «κουρευτούν» δραστικά.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει επίσης:

– Απαλοιφή του ορίου του ενός εκατομμυρίου ευρω πάνω από το οποίο δεν μπορούσε να ενταχθεί κάποιος στις 100 δόσεις

– Καταργείται το όριο των 15000 ευρω που περιόριζε τις δόσεις σε 72

– Το ελάχιστο ποσο της δόσης περιορίζεται σε 20 ευρω από τα 50 ευρω. Η δόση θα περιορίζεται σε 10 ευρω ανα εφορία για όποιον έχει οφειλές σε περισσότερες εφορίες

– Θεσπίζεται κλίμακα για ρυθμιση οφειλών σε 2 έως 5 δόσεις με την οποία θα διαγράφεται το 90% των προσαυξησεων

– Μέχρι 5000 ευρω η ρυθμιση θα ειναι άτοκη ενώ από αυτό το όριο και πάνω μπαίνει επιτόκιο 3%

– Η προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής για όσους επιλέξουν δόσεις θα λήξει στο τέλος Μαΐου, και όχι μέχρι τέλος Απριλίου που θα ισχύσει για την εφάπαξ καταβολή

– Παραμένει η υποχρέωση κανονικής εκπλήρωσης όλων των τρεχουσών υποχρεώσεων από 1η Φεβρουαριου

– Αναστέλλονται τα εισπρακτικά μέτρα για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για όσους εχουν αποδεδειγμένα μηδενικό εισόδημα. Η αναστολή που θα αφορά μόνο στα φυσικά πρόσωπα θα ισχύει για 12 μήνες

– Καταργούνται οι προσαυξήσεις 10-30% που επιβάλλονταν σε όσους καθυστερούσαν να πληρώσουν φόρους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών έως και δυο ετών.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.