Μόνο με θαύμα γλιτώνει η Ελλάδα

Μόνο ένα θαύμα θα σώσει την Ελλάδα από την πραγματική χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, καθώς οποιοδήποτε «κούρεμα» κι αν γίνει, δεν αποτελεί ουσιαστική λύση στο μέγα πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Η έκθεση-σοκ του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες και έσπευσε μετά μανία να κατακεραυνώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, περιλαμβάνει δύο πικρές αλήθειες: ότι το ελληνικό χρέος σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο στα επίπεδα που βρίσκεται και δεύτερον, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να θωρακίσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Όπως γράφει σήμερα η «Άποψη», και τα δύο αυτά στοιχεία προκαλούν «ακαριαίο» θάνατο στην ελληνική οικονομία, όσο η κυβέρνηση και η τρόικα επιμένουν στην ίδια συνταγή αύξησης των φόρων, την ώρα που δεν μαζεύεται το κράτος, δεν μειώνονται οι δαπάνες μέσω μαζικών απολύσεων και κυρίως δεν διοχετεύεται ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Η Γερμανία, που κινεί τα νήματα και σε πρώτο και σε δεύτερο πλάνο, βλέπει ως μία πρώτη λύση ένα «γενναίο» κούρεμα. Όμως αν αυτό δεν συνδυαστεί και με αναθεώρηση όλων των στόχων του Μνημονίου, χαμηλότερα επιτόκια και ένα δυνατό αναπτυξιακό πακέτο, τότε η χώρα μας όχι μόνο δεν θα ξαναβγεί στις αγορές, αλλά σε διάστημα μικρότερο των 10 ετών θα ξαναγυρίσει στο αρχικό στάδιο.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.