Μ. Γλέζος: Υποχρεωτικό δάνειο από τα μεγάλα εισοδήματα

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μίλησε το Σάββατο στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τους τρόπους με τους οποίους μία κυβέρνηση θα μπορούσε να αντλήσει ρευστότητα από τους πολίτες, αντί να επιβάλλει νέα «χαράτσια». Οπώς είπε ο κ.Γλέζος, θα μπορούσε να συναφθεί με τους πολίτες ένα δάνειο διπλής μορφής:

  • εθελοντικά, όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο (το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως), να εισφέρουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος
  • υποχρεωτικά, όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, να εισφέρουν το ίδιο ποσό, επίσης ως δάνειο

Οπως είπε μάλιστα, στην ελληνική Ιστορία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το κράτος προχώρησε σε αντίστοιχες κινήσεις.

Η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση, καθώς όπως είπε αυτό έγινε σε συνθήκες πτώχευσης ή πολέμου, κατηγορώντας τον κ.Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση.

«Εσείς έχετε πτωχεύσει τον ελληνικό λαό, τολμάτε και μιλάτε;» του αντέτεινε ο κ.Γλέζος.

Οσον αφορά το όριο για την εθελοντική ή υποχρεωτική συμμετοχή, σημείωσε ότι είναι κάτι που θα συναποφασιστεί, δεν έχει οριστεί, απλώς ετέθη ως παράδειγμα.

«Δια της βίας κόπηκαν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα. Εδώ δεν μπήκε κανένα όριο. Απλώς να σώσουμε το κεφάλαιο», σημείωσε, για να προσθέσει αργότερα: είναι η ώρα να κάνουμε την αντιστροφή, να ζητήσουμε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να συμβάλει υποχρεωτικά.

Στο πάνελ βρισκόταν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, ο οποίος έθεσε μία άλλη παράμετρο της διόγκωσης του χρέους και της «συνευθύνης» της Αριστεράς, αλλά και τμημάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οπως είπε, το 2001 με το νόμο Γιαννίτση επιχειρήθηκε να λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, αλλά η μεταρρύθμιση ακυρώθηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με τη συμμετοχή και των «πράσινων» οργανώσεων.

«Μετά από 10 χρόνια το κόστος του ασφαλιστικού είναι 50 δισ., το ένα έκτο του συνολικού χρέους» της Ελλάδας, πώς μιλάμε για τοκογλύφους; αναρρωτήθηκε.

www.thebest.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Μ. Γλέζος: Υποχρεωτικό δάνειο από τα μεγάλα εισοδήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.