Νέα «δημοσκοπική» πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11,8 το ΠΑΣΟΚ! [πίνακες]

Νέα «δημοσκοπική» πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που φανερώνει την δυναμική που ενυπάρχει στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι πρώτο κόμμα με 20,9% και ακολουθούν: Νέα Δημοκρατία με 19,4%, ΠΑΣΟΚ με 11,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,8%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, ΚΚΕ με 4,8%, Χρυσή Αυγή με 3,8%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%, Δημιουργία Ξανά με 2,3%, ΛΑΟΣ με 2% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%.

Από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων προκύπτει ότι η συσπείρωση της Ν.Δ. βρίσκεται στο 90,2%, με τις βασικές διαρροές της να είναι προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, 6,7%, και το άκυρο/λευκό 1,6%. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι 87,8%, με τις διαρροές να πηγαίνουν προς την αδιευκρίνιστη ψήφο 7,8%, τη ΔΗΜ.ΑΡ. 2% και τους Ανεξάρτητους Ελληνες 1%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει συσπείρωση 84,2%. Χάνει προς την αδιευκρίνιστη ψήφο 6,5%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, προς το άκυρο/λευκό και τη ΔΗΜ.ΑΡ. 1,7% και προς τη Ν.Δ. 0,8%.

Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως από την πρόθεση ψήφου έχουν τα ερωτήματα που ανιχνεύουν τις απόψεις και τις τάσεις των ψηφοφόρων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Στο ερώτημα «Είστε υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ;», η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (81,4%) τάσσεται υπέρ και το 16,3% κατά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,9% κατά.

Ακόμα και στο ΚΚΕ, όμως, το 50% των ψηφοφόρων του είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 38,2% κατά, παρά το γεγονός ότι ο Περισσός λέει ευθαρσώς ότι επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[sc:Πηγή id=”http://www.tsantiri.gr/politiki/nea-dimoskopiki-protia-gia-ton-siriza-sto-118-to-pasok-pinakes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *