Νέα δημοσκόπηση – Νέο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 6 μονάδες η διαφορά – Κερδίζει την παράσταση νίκης η ΝΔ

Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων η σημερινή και στο πλαίσιο αυτό  η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ δημοσιοποιούν την έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό τους η Public Issue.

Σύμφωνα με αυτή, το προβάδισμα ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο την παράσταση νίκης “κλέβει” η ΝΔ, ενώ δείχνει επτακομματική Βουλή.Επιβεβαιώνεται σαφώς ότι στην πορεία προς τις κάλπες έχει διαμορφωθεί ένας νέος διπολισμός με τη Νέα Δημοκρατία από τη μία πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5%, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 13,5% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 7,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 5,5% , το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ. Υποχωρεί η Χρυσή Αυγή στο 4,5%.Η Δημιουργία Ξανά – Δράση χάνοντας μισή μονάδα συγκεντρώνει 2,5%

Με βάση τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 134 έδρες, η ΝΔ 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20 το ΚΚΕ 15 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12.

Διαφορετική εικόνα εμφανίζει η παράσταση νίκης. Οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 58%, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ενώ μόλις 34% θεωρεί πιθανή την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και Φώτης Κουβέλης με 14%.

Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 67% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 49%, Πάνος Καμμένος με 39%, Αντώνης Σαμαράς με 36% και Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%.

[sc:Πηγή id=”http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/129285″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *