Νέα ημέρα εκροών η Τρίτη με διαρροή άνω των €600 εκατ.

Συνεχίστηκε και την Τρίτη με επιταχυνόμενο ρυθμό η διαρροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για εκροές της τάξης των 600 – 700 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα η μείωση των υπολοίπων, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής το «λογαριασμό» της τρέχουσας εβδομάδας στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ.

Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, μετά την αύξηση του περιθωρίου χρηματοδότησης από τον έκτακτο μηχανισμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA) κατά 2,3 δισ. ευρώ την περασμένη Τετάρτη.

Ωστόσο, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου, καθώς η ψυχολογία των καταθετών είναι εύθραυστη λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Του λόγου το αληθές καταδεικνύουν οι παραγγελίες μετρητών, οι οποίες σε ορισμένους ομίλους είναι δεκαπλάσιες του φυσιολογικού, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις πρόωρες λήξεις προθεσμιακών καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η Τετάρτη αναμένεται να είναι μία δύσκολη ημέρα για το σύστημα, καθώς από το δίκτυο έχουν ήδη αποσταλεί αιτήματα για «φρέσκα» μετρητά.

Τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν ότι πρόκειται για μία κατάσταση που έχουν αντιμετωπίσει αρκετές φορές κατά περιόδους τους τελευταίους μήνες.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, το τελευταίο διήμερο οι εκροές έχουν γίνει σε φυσική μορφή σε ποσοστό 50%, το 20% της διαρροής έχει καταλήξει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ το υπόλοιπο 30% κατευθύνθηκε σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.