Νέες ταυτότητες: Πότε ξεκινά η έκδοσή τους – Τι αλλάζει

Τελευταία ενημέρωση σελίδας:

Η πιλοτική λειτουργία ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020

Τέλος στις επισκέψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για μία εξουσιοδότηση, βάζουν οι νέες ταυτότητες.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουμε στα χέρια μας τις νέες ταυτότητες έως το 2021. Οι ταυτότητες θα μοιάζουν περισσότερο με το δίπλωμα οδήγησης, ενώ θα διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή (ισότιμη με τη φυσική υπογραφή) και θα δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εκπληρώνουν ψηφιακά αρκετές από τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Για να γίνει αυτό, οι πολίτες δε θα χρειάζεται να περιμένουν έως το 2021, καθώς από τον Ιανουάριο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τη λειτουργία του το gov.gr, η νέα κεντρική ψηφιακή πύλη η οποία θα συγκεντρώσει σε μία ιστοσελίδα όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

Η χρήση θα γίνεται με κωδικό, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο. Έτσι, διαδικασίες όπως η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, θα γίνονται με ένα κλικ από τους υπολογιστές των πολιτών, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.