Νέο ΚΡΑΧ στη αγορά ακινήτων, δεν αγοράζουν από τους πλειστηριασμούς!

Από 2.270 ακινήτων που βγήκαν προς εκποίηση μόλις για τα 195 υπήρξε ενδιαφέρον!

αταρρέει η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα παρά τον περί αντιθέτου μύθο! Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί επενδυτές (καλό ανέκδοτο κι αυτό), πρόκειται να διασώσουν τις τιμές των ακινήτων από την κατάρρευση.

Ηδη τα 20 δις που πρέπει να πληρώσει το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος το 2019-2020 ως τοκοχρεωλύσια στους δανειστές κάνουν εφιαλτικό το τοπίο. Ερχεται αύξηση αντί μείωση του ΕΝΦΙΑ και νέος φόρος περιουσίας. Δράμα.

Την ίδια στιγμή όπως δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία οι Ελληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε καν τα σπίτια που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες! Οι τελευταίες είναι πολύ πιθανόν να εξαναγκασθούν στο τέλος να τα πουλήσουν στους ίδιους κακοπληρωτές ιδιοκτήτες τους μετά από άγριο κούρεμα που στην τελική τιμωρεί τους συνεπείς πελάτες που αγωνίζονται να μην κοκκινήσει το δάνειό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή (ρεπορτάζ Ευγενία Τζώρτζη), από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που έχουν βγει προς εκποίηση, μόλις για τα 195 υπήρξαν τρίτοι αγοραστές. Αντιθέτως, για ένα σημαντικό αριθμό, που φθάνει τα 963 ακίνητα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, δηλαδή δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Δράμα!

Ετσι από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, οι τράπεζες απέκτησαν τα 1.112 ακίνητα, δηλαδή το 50% αυτών που βγήκαν στο σφυρί!!!

Μιλάμε για το απόλυτο πατατράκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 σκέψεις σχετικά με το “Νέο ΚΡΑΧ στη αγορά ακινήτων, δεν αγοράζουν από τους πλειστηριασμούς!

 • 04/06/2018, 12:49
  Permalink

  Πόσο νόμιμο είναι που τα αγοράζουν οι ίδιες Τράπεζες… θέλω να πώ ότι… όταν γίνεται μια πώληση πρέπει να αποδίδεται κάποιος Φόρος – άραγε τον αποδίδουν ?

  Σχολιάστε
 • 04/06/2018, 13:45
  Permalink

  Προφανώς, έχουν συστήσει θυγατρικές εταιρίες για να αγοράζουν τα ακίνητα.

  Αποδίδουν φόρους, όπως όλοι, θεωρητικά.

  Σχολιάστε
 • 04/06/2018, 13:47
  Permalink

  Το θέμα είναι ότι οι τράπεζες διαθέτουν περιορισμένα κεφάλαια.

  Θα αγοράσουν κάποια ακίνητα, αλλά στο τέλος θα σταματήσουν.

  Επίσης, ελλείψη αγοραστικού ενδιαφέροντος από ιδιώτες, πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και κατά συνέπεια θα πέσει και η αξία των ενέχυρων που έχουν στη ΚΤΕ, απ όπου δανείζονται.

  Ζημιά δηλαδή.

  Σχολιάστε
  • 04/06/2018, 16:57
   Permalink

   Φίλε begar,

   εφόσον το παιχνίδι είναι στημένο, κάποιοι θα θησαυρίσουν…εύκολα και γρήγορα…και σε βάρος όλων μας…

   Ένα σενάριο που μπορεί να παίξει είναι το εξής:
   Οι τράπεζες, θα μαζέψουν χιλιάδες ακίνητα…και μετά θα τα σκοτώσουν…ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος…σε “εξειδικευμένα” funds…που έχοντας μαντικές ικανότητες θα προβλέψουν τις φοροαπαλλαγές που θα έχουν μετά τη μαζική αγορά ακινήτων…καθώς και τη δυνατότητα κλεισίματος μιας πολύ συμφέρουσας συμφωνίας για μαζική ενοικίαση ακινήτων στο κράτος, σε ΜΚΟ, κλπ. για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών και προσφύγων…

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.