Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Νέο ΚΡΑΧ στη αγορά ακινήτων, δεν αγοράζουν από τους πλειστηριασμούς!

Από 2.270 ακινήτων που βγήκαν προς εκποίηση μόλις για τα 195 υπήρξε ενδιαφέρον!

αταρρέει η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα παρά τον περί αντιθέτου μύθο! Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αλβανοί επενδυτές (καλό ανέκδοτο κι αυτό), πρόκειται να διασώσουν τις τιμές των ακινήτων από την κατάρρευση.

Ηδη τα 20 δις που πρέπει να πληρώσει το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος το 2019-2020 ως τοκοχρεωλύσια στους δανειστές κάνουν εφιαλτικό το τοπίο. Ερχεται αύξηση αντί μείωση του ΕΝΦΙΑ και νέος φόρος περιουσίας. Δράμα.

Την ίδια στιγμή όπως δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία οι Ελληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε καν τα σπίτια που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες! Οι τελευταίες είναι πολύ πιθανόν να εξαναγκασθούν στο τέλος να τα πουλήσουν στους ίδιους κακοπληρωτές ιδιοκτήτες τους μετά από άγριο κούρεμα που στην τελική τιμωρεί τους συνεπείς πελάτες που αγωνίζονται να μην κοκκινήσει το δάνειό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή (ρεπορτάζ Ευγενία Τζώρτζη), από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που έχουν βγει προς εκποίηση, μόλις για τα 195 υπήρξαν τρίτοι αγοραστές. Αντιθέτως, για ένα σημαντικό αριθμό, που φθάνει τα 963 ακίνητα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, δηλαδή δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Δράμα!

Ετσι από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, οι τράπεζες απέκτησαν τα 1.112 ακίνητα, δηλαδή το 50% αυτών που βγήκαν στο σφυρί!!!

Μιλάμε για το απόλυτο πατατράκ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 Σχόλια Νέο ΚΡΑΧ στη αγορά ακινήτων, δεν αγοράζουν από τους πλειστηριασμούς!

 • xreokophmenos

  Πόσο νόμιμο είναι που τα αγοράζουν οι ίδιες Τράπεζες… θέλω να πώ ότι… όταν γίνεται μια πώληση πρέπει να αποδίδεται κάποιος Φόρος – άραγε τον αποδίδουν ?

 • begar

  Προφανώς, έχουν συστήσει θυγατρικές εταιρίες για να αγοράζουν τα ακίνητα.

  Αποδίδουν φόρους, όπως όλοι, θεωρητικά.

 • begar

  Το θέμα είναι ότι οι τράπεζες διαθέτουν περιορισμένα κεφάλαια.

  Θα αγοράσουν κάποια ακίνητα, αλλά στο τέλος θα σταματήσουν.

  Επίσης, ελλείψη αγοραστικού ενδιαφέροντος από ιδιώτες, πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και κατά συνέπεια θα πέσει και η αξία των ενέχυρων που έχουν στη ΚΤΕ, απ όπου δανείζονται.

  Ζημιά δηλαδή.

  • KostasL

   Φίλε begar,

   εφόσον το παιχνίδι είναι στημένο, κάποιοι θα θησαυρίσουν…εύκολα και γρήγορα…και σε βάρος όλων μας…

   Ένα σενάριο που μπορεί να παίξει είναι το εξής:
   Οι τράπεζες, θα μαζέψουν χιλιάδες ακίνητα…και μετά θα τα σκοτώσουν…ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος…σε “εξειδικευμένα” funds…που έχοντας μαντικές ικανότητες θα προβλέψουν τις φοροαπαλλαγές που θα έχουν μετά τη μαζική αγορά ακινήτων…καθώς και τη δυνατότητα κλεισίματος μιας πολύ συμφέρουσας συμφωνίας για μαζική ενοικίαση ακινήτων στο κράτος, σε ΜΚΟ, κλπ. για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών και προσφύγων…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>