Νέο κύμα απόσυρσης καταθέσεων

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Προτιμούν το «σεντούκι», από την τράπεζα

Σήμα κινδύνου στέλνουν οι Έλληνες τραπεζίτες προς την κυβέρνηση, καθώς από το Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία στις 16 Σεπτεμβρίου, έως και σήμερα, οι καταθέτες αποσύρουν σταδιακά, αλλά σταθερά τις καταθέσεις τους προκαλώντας ανησυχία στο τραπεζικό σύστημα για τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες, σύμφωνα με τη Real News, αναφέρουν ότι οι τράπεζες απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τα πλήρη στοιχεία με τις καταθέσεις που διέφυγαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο εξωτερικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη λίστα του υπουργείου φιγουράρουν ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι κ.ά.). Όσον αφορά το ύψος των κεφαλαίων που έχουν αποσυρθεί από το τραπεζικό σύστημα το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσά της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επί της ουσίας η δυσάρεστη τροπή των τελευταίων εβδομάδων, από την αποχώρηση της τρόικας έως σήμερα, ροκάνισε την τάση που είχε παρατηρηθεί στη συμπεριφορά των καταθετών από την 21 η Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου, όταν είχαν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Οι επιτήδειοι

Ασφαλείς πληροφορίες της Real money αναφέρουν ότι, πέραν της ανησυχίας των μικροαποταμιευτών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οι περισσότεροι που σηκώνουν στην παρούσα φάση τα λεφτά τους από τις τράπεζες ανήκουν στην κατηγορία των φορολογούμενων που δηλώνουν μικρά εισοδήματα, αλλά διαθέτουν υψηλές καταθέσεις δηλαδή φοροδιαφεύγουν. Μετά, λοιπόν, την απόφαση του οικονομικού επιτελείου, βάσει της οποίας θα μπουν στο μικροσκόπιο και οι καταθέσεις οι γνωστοί άγνωστοι τρέχουν να καλύψουν τα ίχνη τους αποσύροντάς τις. Στο σημείο αυτό, οι τραπεζίτες τονίζουν ότι η χώρα κρέμεται από ένα σκοινί και όλοι επιχειρηματίες ιδιώτες επαγγελματίες κ.ά. πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η Ελλάδα να διαβεί, εν τέλει, με επιτυχία την κρίσιμη αυτή καμπή . Προκειμένου να μπει φρένο στην απόσυρση των καταθέσεων από τους φοροφυγάδες και κατόπιν σχετικού αιτήματος προς την κυβέρνηση από τις τράπεζες, οι οποίες έβλεπαν τις τελευταίες ημέρες τα γκισέ να αδειάζουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ερωτηθείς σχετικά με το πλαίσιο των ρυθμίσεων για την τεκμηρίωση του εισοδήματος δήλωσε: Δεν θα υπάρχει αναδρομικός έλεγχος των καταθέσεων. Αναδρομικός έλεγχος καταθέσεων μπορεί να γίνει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν υπόνοιες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ως γνωστόν, αυτή η δυνατότητα προβλέπεται ήδη από την υπάρχουσα νομοθεσία.

Οι διοικήσεις των τραπεζών, από την πλευρά τους τονίζουν ότι οι τράπεζες είναι ασφαλείς και οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν και καλούν, επί της ουσίας τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι, αλλά και την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές με αιχμή τη μείωση του δημόσιου τομέα .

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.