Νέο “λεφτά υπάρχουν” από ΣΥΡΙΖΑ και “Ανεξάρτητους”

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαμε το πρωί σε κάποιο κανάλι τον καλό κωμικό ηθοποιό και νυν βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παύλο Χαϊκάλη, με ύφος μεγάλου οικονομολόγου να λέει ότι τα έσοδα του κράτους είναι 88 δισ. ευρώ κι επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα για το αν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση οι δανειστές.

Πέρα από το γεγονός ότι κάπου έχουν χάσει τους αριθμούς και τα έσοδα δεν ξεπερνούν τα 56 δισ. ευρώ, η ουσία είναι ότι ο κ. Χαϊκάλης λέει με απλά λόγια ότι είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά.

Ακούσαμε επίσης στο ραδιόφωνο το πρωί τον κ. Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τα 56 δισ. έσοδα φτάνουν για να καλύψουν τα 18 δισ. ευρώ που είναι το κονδύλι για τους μισθούς και τις συντάξεις που πληρώνει κάθε χρόνο το κράτος. Επομένως, φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, πρόκειται για νέα οικονομικά που διδάσκονται πιθανότατα σε πανεπιστήμια που έχουν πάει οι κ. Χαϊκάλης και Σκουρλέτης. Εκτός κι αν, ειδικά ο δεύτερος σκέφτεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει καμιά 100ή χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Θα μπορούσε επίσης ο κ. Σκουρλέτης να μας πει αν φτάνουν τα λεφτά για την υγεία και την παιδεία, ειδικά για την πρώτη όπου μοιάζει με χοάνη που τρώει λεφτά.

Άραγε, θα κόψει τις δαπάνες για τα νοσοκομεία και για φάρμακα; Μήπως θα κόψει τα χρήματα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία;

Φανταζόμαστε, επίσης, ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αναγνωρίσει το Μνημόνιο και θα ζητήσει την ακύρωσή του, θα διαπραγματευτεί και για τα προηγούμενα δάνεια της χώρας για τα οποία πληρώνουμε τοκοχρεολύσια. Ας πούμε ότι μας κάνουν τη χάρη και μας λένε ότι το χρέος είναι 120%, όσο δηλαδή ήταν προ Μνημονίου; Θα σταματήσει να πληρώνει τους τόκους η Ελλάδα και πότε άραγε θα εξοφλήσει το κεφάλαιο;

Μήπως μέσα στα υπόλοιπα 34 δισ. (56 μείον τα 18 για μισθούς – συντάξεις) υπάρχουν και ορισμένα δισ. που είναι η κρατική χρηματοδότηση σε ΔΕΚΟ που έχουν καταρρεύσει αλλά και σε Ταμεία; Θα κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότηση ώστε να κλείσει ο ΟΣΕ; Καλά θα κάνει θα μου πείτε. Μήπως όμως θα ιδιωτικοποιήσει τα Μέσα Μεταφοράς ώστε να μη δίνει λεφτά για μια εταιρεία με μεγάλα ελλείμματα; Άραγε θα αυξήσει τα εισιτήρια ή θα διώξει μερικές εκαντοντάδες εργαζόμενους και θα κλείσει γραμμές σε λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ κ.λπ.

Στο ΙΚΑ που Μάη μήνα έχει πάρει πάνω από το 60% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης, τι θα κάνει ενώ το ίδιο ερώτημα ισχύει για τον χρεοκοπημένο ΟΑΕΕ. Φτάνουν τα λεφτά για να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία;

Από τα 34 δισ. που απομένουν πρέπει επίσης να πληρωθούν τα κονδύλια για τον ελληνικό στρατό, χώρια οι απαραίτητοι εξοπλισμοί. Επίσης, δίνονται λεφτά για την ασφάλεια των πολιτών, για την αστυνομία κ.λπ.

Δίνονται χρήματα για την κρατική χρηματοδότηση σε έργα, για την ελληνική ακτοπλοϊα, για τις άγονες γραμμές, για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ κ.λπ. Θα κάνει περικοπές για να βγει το πρόγραμμα;

Για να μη μιλήσουμε για το πετρέλαιο που αγοράζουμε από το εξωτερικό ή άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης;

Είναι άπειρα τα παραδείγματα για το πώς μοιράζονται τα 56 δισ. κάθε χρόνο που είναι τα έσοδα του κράτους. Και πολλά είναι τα λεφτά που χάνονται γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να το κάνουν. Μαύρο χρήμα, μυστικά κονδύλια, λεφτά σε χιλιάδες σύμβουλους και επιτροπές, ανελαστικά έξοδα κ.λπ. Αυτά πράγματι πρέπει να κοπούν, αλλά και πάλι δε βγαίνει το πρόγραμμα.

Ελπίζουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να έχει προβλέψει τις θα γίνει τα επόμενα χρόνια κι αν θα αρκούν πράγματι τα έσοδα για να καλύψουν τα έσοδα. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε με τους οικονομολόγους που μας προέκυψαν.

www.antinews.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Νέο “λεφτά υπάρχουν” από ΣΥΡΙΖΑ και “Ανεξάρτητους””

  1. Φυσικά το antinews.gr, που είναι όργανο του Αντώνη Σαμαρά, θα γράψει ότι μπορεί, για να βγάλει παλαβούς τον Τσίπρα και τον Καμένο.

    Βλέπετε, το εκλογικό αποτέλεσμα τσούζει και διαθέτουν έναν μήνα περίπου για να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους, μήπως και αλλάξει το αποτέλεσμα στις επαναληπτικές εκλογές.

    1. Αυτο που ειπε ο Χαικαλης υπαρχει περιπτωση να παιζει.
      Μας εχουν πει για παραδειγμα οτι το κρατος εισεπραξε 57δισ το 2009 και οτι το ΑΕΠ εκεινης της χρονιας ηταν 230δισ.
      Τα 57 δισ αντιστοιχουν δηλαδη περιπου στο 24% του ΑΕΠ.
      Μα αυτες ειναι οι εισπραξεις μονο απο την καταβολη ΦΠΑ.
      Οπως βλεπουμε υπαρχει μειζων θεμα με τα πραγματικα εσοδα του κρατους ολα αυτα τα χρονια και αν αποδειχθει οτι ηταν και ειναι περισσοτερα απο οσα λενε … τοτε μιλαμε για την μεγαλυτερη αλητεια απο γεννεσεως ελληνικου κρατους.
       

  2. Και ακόμα δεν άρχισε καλά καλά η δυσφήμιση… φυσικά είδαμε και τους γαλαζο-πράσινους οικονομολόγους με τις περγαμηνές πόσο καλά τα πήγαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *