Νέο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια

Στο ύψος – ρεκόρ των 46 δισ. ευρώ έχει φτάσει το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες σήμερα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 18% και κάτι παραπάνω του συνόλου των δανείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες, που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων και είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ καταγραφεί.

Το σημαντικότερο (κι ενδεχομένως το πιο ανησυχητικό); Η τάση είναι ραγδαία αυξητική, όπερ σημαίνει ότι σύντομα το ποσό θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, καθώς το ποσοστό θα προσεγγίσει το 20%. Μετά την πρόβλεψη του ΙΟΒΕ ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, φέτος, όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 5%, αλλά αντιθέτως θα εκτοξευθεί σε αυτά του 7% (για την ακρίβεια στο 6,9%), μαύρες σκέψεις κυριαρχούν στα αρμόδια επιτελεία των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Κι αυτό γιατί όλοι οι παραπάνω δείκτες βρίσκονται σε μια διαρκή συνάρτηση μεταξύ τους, όπως έχει διδάξει η έως τώρα εμπειρία. Για την ιστορία και όχι μόνο να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή η χειρότερη κατηγορία δανείων είναι η καταναλωτική, όπου το ποσοστό φέρεται αν έχει φτάσει στο 29% με 30%.

[sc:Πηγή id=”http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=100325″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *