Να, γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι

Δεν θέλουν να εισπράξουν από τους πλούσιους φοροφυγάδες. Ηδονίζονται να «ξεζουμίζουν» τους συνταξιούχους και μισθωτούς. Αλλιώς δεν εξηγείται η τακτική όλων των κυβερνώντων- και των σημερινών.

Προσέξτε: Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ψηφιστεί το άρθρο 70Α, που προβλέπει επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών για να μην λιμνάζουν φορολογικές υποθέσεις στα φορολογικά δικαστήρια.

Με βάση τον νόμο αυτή η επιτροπή πρέπει να εξετάζει και να αποφαίνεται τελεσίδικα για τη φορολογική διαφορά εντός 3 μηνών. Η επιτροπή από τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε μόλις προ εικοσαημέρου και αποτελείται από δικαστικό ως πρόεδρο, δύο διευθυντές του ΣΔΟΕ και δύο διευθυντές εφοριών. Αλλά και πάλι υπολειτουργεί, διότι τα μέλη της επιτροπής εργάζονται ταυτόχρονα και στις υπηρεσίες τους και όχι αποκλειστικά για την επιτροπή του άρθρου 70Α.

Από την ψήφιση το νόμου, εδώ και ένα χρόνο περίπου εκκρεμούν υποθέσεις ύψους 2,5 δις και οι οφειλέτες που έχουν προσφύγει στην επιτροπή μέχρι την εκδίκασή τους είναι σαν να μην χρωστούν ούτε ένα ευρώ και έχουν φορολογική ενημερότητα όπως ορίζει ο νόμος.

Η επιτροπή έχει δικαίωμα ή να διαγράψει το χρέος ή να το μειώσει ή να το αφήσει το ίδιο. Η όποια απόφασή της είναι τελεσίδικη. Αν λειτουργούσε η επιτροπή, στελέχη της εφορίας υπολογίζουν ότι θα είχαν ήδη εισπραχθεί από το 2,5 δις ευρώ τουλάχιστον 1,5 δις, όσα δηλαδή υπολογίζουν να κερδίσουν από τις ς150,000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητάει η Τρόικα.

Στην επιτροπή έχουν δικαίωμα να προσφύγουν όσοι χρωστούν στην εφορία 50.000 ευρώ και άνω. Αυτοί που έχουν προσφύγει ήδη και χρωστούν συνολικά 2,5 δις είναι κυρίως μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι με την ολιγωρία του κράτους κερδίζουν χρόνο και χρήμα. Δεν πληρώνουν και διαθέτουν και φορολογική ενημερότητα.

Οι πολιτικοί, που δήθεν αναζητούν ισοδύναμα μέτρα, βάζοντας το χέρι βαθιά στις τσέπες των συνταξιούχων είναι αυτοί που κωλυσιεργούν για να μην θιγούν οι πλούσιοι. Και επί πλέον επαίρονται γιατί ο Αύγουστος είχε πλεόνασμα 850 εκατομμύρια ευρώ από φορολογικές εισπράξεις. Μόνο που και πάλι πλήρωσαν τα γνωστά υποζύγια και όχι οι φοροκλέπτες πλούσιοι.
Βλέπετε, για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν, είναι πιο ανώδυνο να καταργούν αναπηρικά επιδόματα, να μην έχουν πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία μας ή να μην χορηγούν επίδομα πολυτέκνων από το να θίξουν μεγαλόσχημους οφειλέτες του δημοσίου.

Ντροπή…

spirospero.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Να, γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι”

  1. Αρθρο με πολλες αγνωστες λεπτομερειες των συστημικων οικονομικων οπλων που χρησιμοποιουνται απο την Γερμανια αλλα οχι μονο … κατα του Ευρωπαικου νοτου …
     
    http://amazonioscorfu.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5876.html

    Αντι να πληρωνουν φορους οι πολυεθνικες πληρωνουμε εμεις με λιγα λογια … γιατι ετσι λεει ο Παγκοσμιος Οργανισμος Εμποριου (ΠΟΕ).

  2. Επισης, δεν ειδαμε τοσο καιρο καμια εφοδο του ΣΔΟΕ σε καταστηματα τραπεζων.
    Να εισπραξουμε οτι ολα ειναι τυπικα εκει μεσα κυριοι υπευθυνοι του ΣΔΟΕ … η οτι οι τραπεζες εκαναν χρηση του αρθρου 70Α.
     

    1. χα χα χα
      τουλάχιστον είδαμε έφοδο της επιθεώρησης εργασίας στα κεντρικά της Eurobank.
      Τότε ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκαν πλήθος παρανομιών, αλλά ποτέ δεν μάθαμε αν πληρώθηκαν πρόστιμα ή κουκουλώθηκε το θέμα. 

      1. Σ’ αρεσε ψηλακο ε !
        Κι εμενα !
        Αν υπαρχουν ελεφαντες σ’ αυτη τη χωρα ειναι οι τραπεζιτες … και το ΣΔΟΕ κυνηγαει πεταλουδες τοσο καιρο.
        Δεν πρεπει να παρουν θεση οι του ΣΔΟΕ επι του θεματος ?
         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *