Να γιατί πάντα την πληρώνουν οι γνωστοί “μ@@@@@ς”. Εμείς!!!!

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την «υπόθεση CD» η προηγούμενη ηγεσία του υπ. Οικονομικών, αναδεικνύει, γιατί κάθε φορά που η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει πρόβλημα και απαιτεί περισσότερα έσοδα για να παραμείνει «ζωντανή» την πληρώνουν οι «συνήθεις ύποπτοι».

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ακόμη και οι άνεργοι, καλούνται να καλύψουν το «έλλειμμα», αφού δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνουν πάντα να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Το περίφημο CD που περιέχει 1991 Ελληνες με υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία, χωρίς να ξέρουμε μέχρις στιγμής πόσοι είναι φοροφυγάδες, πόσοι έχουν ξεπλύνει χρήμα και πόσοι τελικά έχουν δηλώσει τα χρήματα τους και τα κατέχουν νόμιμα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε ότι σε αυτή τη χώρα ορισμένοι πολιτικοί δεν έχουν τη δύναμη και το σθένος να πράξουν το αυτονόητο. Να μεριμνήσουν προκειμένου να επιβληθεί ο νόμος. Για να μην παρεξηγηθώ, έχουν μεριμνήσει για την επιβολή των νόμων σε οφειλέτες της τάξης των 5.000 και 10.000 ευρώ. Αυτούς, αν χρωστάνε στην εφορία ή στο ΤΕΒΕ τους «μπουζουριάζουν» και τους χώνουν μέσα κατευθείαν. Ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως. Όμως στην περίπτωση του CD, ακούσαμε ότι υπήρξαν «λεπτοί χειρισμοί» προκειμένου, όσοι βρίσκονται στη λίστα να μην πέσουν θύματα «εκβιασμών» από «επίορκους» υπαλλήλους του ΣΔΟΕ ή άλλων αρχών. Είστε σοβαροί κύριοι; Υπάρχει περίπτωση ενάμιση χρόνο μετά την παραλαβή του σχετικού CD να μην έχει καταλήξει πουθενά η έρευνα; Υπάρχει περίπτωση να έχει δοθεί εντολή από τον πολιτικό προϊστάμενο της όποιας ελεγκτικής αρχής να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος και κάποιοι υπάλληλοι να τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για να μη γράψω κάτι βαρύτερο; Αν είναι έτσι, τότε είναι ακόμη πιο επικίνδυνη η κατάσταση για τους πολίτες και τη χώρα. Σημαίνει ότι ζούμε σε καθεστώς απόλυτης αναρχίας, όπου ο κάθε δημόσιος υπάλληλος κάνει ότι του γουστάρει, δίνει σε όποιον θέλει όλα τα στοιχεία της έρευνας, τα χρησιμοποιεί για να εκβιάσει πρόσωπα και καταστάσεις και κανείς δεν ασχολείται. Που ζούμε στην Κολομβία ή στη Νότια Ιταλία; Ποιοι κυβερνούν; Οι νονοί, οι μαφιόζοι και οι έμποροι ναρκωτικών; Και το ρωτάμε γιατί οι υπόλοιπες χώρες της ευρώπης που κατάφεραν και εξασφάλισαν ανάλογα CD, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, υποχρέωσαν 22.000 φορολογούμενους πολίτες τους, να πληρώσουν φόρους πάνω από 10 δις ευρώ για τα μαύρα χρήματα, τα οποία είχαν καταθέσει σε τράπεζες της Ελβετίας. Και αυτό γιατί έκαναν κάτι πολύ απλό.

Αξιοποίησαν τις πληροφορίες από τη λίστα, κάλεσαν όλους όσοι ήταν καταγεγραμμένοι σε αυτή, διασταύρωσαν το κατά πόσον οι καταθέσεις τους συμπίπτουν με τα δηλωθέντα εισοδήματα τους και έπραξαν ανάλογα. Για παράδειγμα οι Γάλλοι φοροφυγάδες συνεισέφεραν στα ταμεία του κράτους τους το ποσό του 1,1 δις ευρώ, οι Γερμανοί τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ, οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ και οι Ισπανοί 6 δις ευρώ. Εμείς ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος πήρε το cd, σε ποιον το έδωσε, αν ξεκίνησαν οι έλεγχοι και τι προέκυψε. Mία από τα ίδια…

www.fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *