“Να περιμένετε χρεοκοπίες, όχι διάλυση της Ευρωζώνης”

Τελευταία ενημέρωση την 11 Ιαν 2012 — 16:28

Την πόρτα της εξόδου θα πρέπει να αναζητήσουν οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με τον οικονομολόγος του Harvard και πρώην μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ken Rogoff.

Όπως ανέφερε ο οικονομολόγος στη διάρκεια ομιλίας του, “δείχνοντας” τους συνήθεις υπόπτους Ελλάδα, Πορτογαλία και άλλους, οι χώρες αυτές θα εξωθηθούν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη ή θα πάρουν “εκπαιδευτική άδεια”, όπως είπε. Ωστόσο προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει μια ολοκληρωτική διάλυση της Ευρωζώνης αλλά περιπτώσεις χρεοκοπιών.

Από τον κύκλο των συνήθων υπόπτων δεν εξαίρεσε ούτε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν ανέφερε τη λέξη “χρεοκοπία” μίλησε για το ενδεχόμενο “μερικής παρακράτησης ποσοστού από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων”, κάτι που στη γλώσσα των συναδέλφων του κ. Rogoff σημαίνει χρεοκοπία.

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.