Να πληρώνω 10 ευρώ για 2.000 μήνες;

Ιστορία έχει … αφήσει η πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που έκανε σε τράπεζα του Ηρακλείου 45χρονος πρώην επιχειρηματίας από την περιοχή της Μεσαράς.

Πρότεινε να ξεπληρώσει το χρέος του προς την συγκεκριμένη τράπεζα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για 2000 (!) μήνες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην έγγραφη πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, διαβεβαίωνε ότι θα ζήσει 166 χρόνια ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Φυσικά η αντίδραση της τράπεζας προς το δανειολήπτη και την δικηγόρο του ήταν οργίλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωνές του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου ακούστηκαν μέχρι το δρόμο αφού θεώρησε την κατατεθείσα πρόταση ως κοροϊδία λόγω του ακραίου περιεχομένου της που είναι αντικειμενικά ανέφικτο.

Από την πλευρά του 45χρονου αναφέρεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή αφού θα έπρεπε να αποπληρώσει όλη την οφειλή του προς την τράπεζα και με βάση τους υπολογισμούς του δεν μπορούσε να διαθέσει περισσότερα από δέκα ευρώ μηνιαίως.

Όπως διευκρινίζεται από την πλευρά της δικηγόρου, ο 45χρονος είχε οφειλές συνολικά σε έξι τράπεζες. Συνολικά το μήνα μπορούσε να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα καταμέριζε ανά τράπεζα.

Εργάτες στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος διατηρούσε ταβέρνα σε χωριό της Μεσαράς. Η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να αρχίσει να χρεώνεται στις τράπεζες. Τον τελευταίο χρόνο είχε τρελαθεί από τα εξώδικα, ενώ η απόγνωση του μεγάλωνε λόγω των εξόδων που «έτρεχαν» για τις δύο φοιτήτριες κόρες του.

Πρόσφατα τόσο ο ίδιος όσο και η 43χρονη σύζυγος του ξενιτεύτηκαν στην Βουλγαρία όπου βρήκαν δουλειά σε εργοστάσιο.

Πηγή: Cretalive

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Να πληρώνω 10 ευρώ για 2.000 μήνες;”

  1. αχαχαχα …. απαιχτος ο μαγκας …. eheheh …. ετσι θελουν τα κοπροσκυλα ….
    Δηλαδη οι τραπεζες που εχουν παρει 117+ δις εγγυησεις δημοσιου ποτε θα τα ξεπληρωσουν ?
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *