Να πως βγαίνουν τα χρήματα στο εξωτερικό…

Με τρία κόλπα, δύο νομότυπα και ένα παράνομο, ξένες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις βγάζουν στο εξωτερικό τα κεφάλαιά τους.

Την ίδια στιγμή το…δημόσιο χάνει πολύτιμα έσοδα από τη φοροαποφυγή ξένων εταιριών λόγω του ό,τι οι έλεγχοι των ενδοομιλικών συναλλαγών έχουν κολλήσει.

Ειδικότερα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τους τελευταίους δύο μήνες διαπιστώνεται αθρόα έξοδος χρημάτων εταιριών προς το εξωτερικό λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και του φόβου της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Καλά πληροφορημένα στελέχη οικονομικών υπουργείων, διαπιστώνουν τρεις τρόπους με τους οποίους τα χρήματα ξένων πολυεθνικών κι ελληνικών επιχειρήσεων ταξιδεύουν… προς το εξωτερικό:

Ο πρώτος τρόπος είναι η μείωση κι επιστροφή κεφαλαίου εταιριών προς τους μετόχους. Αντί να δίνουν μέρισμα, το οποίο φορολογείται, γυρίζουν χρήματα στους μετόχους κι εκείνοι τα βγάζουν εκτός χώρας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η δημιουργία θυγατρικών εταιριών, χωρίς, όμως, δραστηριότητα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι μητρικές τις δανείζουν κι έτσι τα χρήματα βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ο τρίτος τρόπος που είναι και παράνομος είναι η μεταφορά ρευστού με βαλίτσες σε χώρες του εξωτερικού. Όπως για παράδειγμα στη Βουλγαρία. Αν τα ποσά είναι άνω των 3.000 ευρώ και δεν περνούν από το τραπεζικό σύστημα θεωρούνται «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Κι ενώ το ελληνικό δημόσιο χάνει με αυτούς τους τρόπους φορολογικά έσοδα, άλλη μία πηγή απώλειας είναι και οι κολλημένες διαδικασίες ελέγχου στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Σε πρόσφατη διήμερη συνάντησης εργασίας ανάμεσα στα στελέχη της Task Force, των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών αλλά και ειδικών από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Δανία και την Πολωνία διαπιστώθηκε πως οι έλεγχοι στη χώρα μας έχουν προχωρήσει από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά δεν υπάρχει συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών λόγω της μη έκδοσης υπουργικών αποφάσεων σχετικού νόμου.

Επίσης τα στελέχη των ελληνικών υπουργείων ενημερώθηκαν πως με το transfer pricing η Μ. Βρετανία έχει φορολογικά έσοδα 2 δις. ευρώ

imerisia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.