«Ντου» σε τραπεζικούς λογαριασμούς από ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ και υπηρεσίες Θεοχάρη

Τελευταία ενημέρωση σελίδας:

«Άρχισαν τα όργανα» και τα πρόστιμα σε πλούσιους φορολογουμένους, με κριτήριο όχι τις φορολογικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν, αλλά τις τραπεζικές καταθέσεις που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο ελεγχόμενος.

Εκτός από το ΣΔΟΕ και τις υπηρεσίες του κ.Θεοχάρη, δράση έχει αναλάβει και η Οικονομική Αστυνομία, ύστερα από έρευνα της οποίας σε βάρος γιατρού, Διευθυντή κλινικής δημόσιου Νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, προέκυψε αναντιστοιχία, που υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τραπεζικών του λογαριασμών, για το διάστημα 2003 έως και 2012.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα και ενδελεχή εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών προανακριτικό υλικό, που αφορά σε ημεδαπό γιατρό, Διευθυντή κλινικής δημόσιου Νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, για φοροδιαφυγή.
 
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αναντιστοιχία – που υπερβαίνει συνολικά τις 700.000 € – μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων, που είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, το χρονικό διάστημα από το 2003 έως και το 2012.
 
Συντάχθηκε «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιείται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της φοροδιαφυγής και να εξεταστεί τυχόν παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία, καθώς και με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
 
Η Έκθεση θα κοινοποιηθεί επιπλέον και στο Σ.Δ.Ο.Ε. – Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας

Έλεγχοι σε καταστήματα της Αθήνας


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για φορολογικές παραβάσεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τριών ατόμων

Οι διαπιστωθείσες παραβάσεις σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, βραδινές ώρες της Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με στόχο την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.
Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-αναψυκτήριο, στην Αθήνα, συνελήφθησαν ένας ημεδαπός 36 ετών, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και μία ημεδαπή 52 ετών, υπεύθυνη των ταμειακών μηχανών του καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα, για τις ίδιες παραβάσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών 62, 24 και 24 ετών, οι οποίες είναι μέλη και διαχειρίστριες της επιχείρησης, στην οποία ανήκει το κατάστημα.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν έξι ταμειακές μηχανές, οι παραγγελίες αναγράφονταν σε χειρόγραφες σημειώσεις, που έφεραν αρίθμηση, χωρίς όμως να εκδίδεται η αντίστοιχη απόδειξη για κάθε παραγγελία. Από τη διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τις τέσσερις, εκ των έξι ταμειακών μηχανών, δεν είχαν εκδοθεί 170 φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 2.598,79 ευρώ. 

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.