ΞΑΝΘΗ: Καταθέτουν ήδη πινακίδες οι οδηγοί – σπάει τα ρεκόρ η ακινητοποίηση!

Έναν μήνα νωρίτερα από πέρσι ξεκίνησε η κατάθεση πινακίδων των οχημάτων στην Π.Ε. Ξάνθης όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του τμήματος αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης κ. Βέρτης μιλώντας στο ThrakiToday.com.

“Ήδη έχουμε 668 ακινησίες οχημάτων, κάτι που δεν υπήρχε πέρσι, μιας και η κατάθεση των πινακίδων συνήθως ξεκινούσε μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Φέτος όμως ήδη έχουμε σημειώνεται ρεκόρ κατάθεσης” αναφέρει ο κ. Βέρτης, εξηγώντας πως “η κατάθεση δεν αφορά μόνο οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και μικρού και μεσαίου, ενώ καταθέτουν πινακίδες ακόμη και σε δίκυκλα οχήματα, καθώς οι οδηγοί αδυνατούν να αποπληρώσουν τα τέλη”.

Τα ιδιαιτέρως αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και το υψηλό κόστος συντήρησης των οχημάτων, σε συνδυασμό με την εκτίναξη τις τιμής της βενζίνης αποτελούν αποθαρρυντικούς παράγοντες για τους ιδιοκτήτες οχημάτων στο να προμηθευτούν εκ νέου τέλη κυκλοφορίας και να διατηρήσουν εν κινήσει τα οχήματά τους. Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και την τσουχτερή φορολογία των οχημάτων εξηγείται πλήρως η απόφαση δεκάδων ιδιοκτητών για κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων τους.

Η προμήθεια των τελών κυκλοφορίας έχει αλλάξει φέτος μορφή, καθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων προχωρούν στην εκτύπωση των διπλότυπων κατάθεσης του ποσού των τελών, από το διαδίκτυο με τη χρήση του ΑΦΜ τους και του αριθμού κυκλοφορίας των οχημάτων τους. «Ένας που δεν έχει υπολογιστή θα πάει στον λογιστή του ή σε κάποιον γνωστό του να του κάνει εκτύπωση, ενώ φέτος δεν υπάρχει το σήμα που υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές» σημειώνει ο κ. Βέρτης.

Παράλληλα, στην εφορία πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες που εντάσσονται στο καθεστώς της απαλλαγής από το τέλος κυκλοφορίας με την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους, ώστε να προμηθευτούν την ειδική σήμανση απαλλαγής. «Υπάρχει μια κατηγορία οχημάτων τα απαλλασσόμενα, αυτά δεν μπορούν να κάνουν εκτύπωση και θα πρέπει να έρθουν στην εφορία που τους εκτυπώνουμε ένα χαρτί που γράφει ότι είναι απαλλασσόμενα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται τα υβριδικά, με χαμηλούς ρύπους και νέας τεχνολογίας οχήματα καθώς και τα αναπηρικά» εξηγεί ο κ. Βέρτης.

ThrakiToday.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *