Ξεκαθάρισμα “όσο – όσο” στα καταναλωτικά δάνεια-“Κούρεμα” οφειλών 40%-60%

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Με outsourcing και με «κούρεμα» της οφειλής κατά 40% – 60%, θα ξεκαθαρίσουν οι τράπεζες τα χαρτοφυλάκια των καταναλωτικών δανείων τους, όπου οι επισφάλειες αγγίζουν σχεδόν τα μισά δάνεια.

Μπαίνοντας στο β’ εξάμηνο του έτους και με το α’ εξάμηνο να έχει παρέλθει χωρίς ουσιαστική δράση στο μέτωπο της αντιμετώπισης των καθυστερήσεων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων οφειλετών που είχαν ενταχθεί τον Ιανουάριο στον Κώδικα Δεοντολογίας και σταδιακά από τον Ιούνιο θα κριθούν συνεργάσιμοι (άρα θα προχωρήσουν σε ρύθμιση) ή μη συνεργάσιμοι (άρα το δάνειό τους θα καταγγελθεί), οι τράπεζες αναλαμβάνουν δράση για το ξεκαθάρισμα των «κόκκινων» δανείων. Η εκκίνηση γίνεται από τα καταναλωτικά δάνεια και δη αυτά που έχουν τελεσιδικήσει, αφού η έλλειψη εμπράγματων εξασφαλίσεων και το συνολικά μικρό ποσό τους καθιστά άμεσα αντιμετωπίσιμη την περίπτωσή τους.

Μάλιστα, καθώς οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να βγάλουν από τα χαρτοφυλάκιά τους τα δάνεια αυτά με «συνοπτικές» διαδικασίες, θα αναθέσουν την είσπραξή τους σε εξειδικευμένες εταιρίες και θα παραχωρήσουν γενικευμένες «εκπτώσεις» στους οφειλέτες της τάξεως του 40% – 60%, ενδεχομένως και περισσότερο κατά περίπτωση.

Η κατηγορία των καταναλωτικών δανείων που έχουν τελεσιδικήσει υπολογίζεται ότι αφορά δάνεια 100 εκατ. ευρώ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ποσό που ακόμη κι αν εισπραχθεί κατά το 1/3 θα είναι τελικά προς όφελος των τραπεζών. Και αυτό διότι για ένα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις όπως είναι το καταναλωτικό, η τράπεζα σχηματίζει πρόβλεψη για το 100% του ποσού που χορηγεί, δεσμεύοντας κεφάλαια. Με τις ρυθμίσεις – διαγραφές που θα ακολουθηθούν, ό,τι ποσό καταφέρει να εισπράξει η τράπεζα θα αφαιρεθεί από τις προβλέψεις, αποτελώντας έκτακτο έσοδο.

Για τα δάνεια που δεν έχουν τελεσιδικήσει, οι τράπεζες θα ακολουθήσουν οι ίδιες την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και θα επιχειρήσουν ρυθμίσεις στη βάση της πραγματικής δυνατότητας του πελάτη να αποπληρώσει την οφειλή του. Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης αποδειχθεί μη συνεργάσιμος, οι τράπεζες θα ακολουθούν τη δικαστική οδό, εκδίδοντας διαταγή πληρωμής και εγγράφοντας προσημείωση σε τυχόν ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Πέρσι, οι τράπεζες προχώρησαν σε καταγγελία 700.000 καταναλωτικών δανείων και 500.000 πιστωτικών καρτών.

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα διαγραφών οφειλών από καταναλωτικά δάνεια (τόκους και κεφάλαιο) μέχρι 20.000 ευρώ, έχει εξαγγείλει η Τράπεζα Πειραιώς. Στην περίπτωση που η οφειλή ξεπερνά το όριο των 20.000 ευρώ και φθάνει π.χ. τα 50.000 ευρώ, η διαγραφή περιορίζεται στα 20.000 και δεν αφορά στο υπερβάλλον τμήμα.

capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.