Ξεκινούν σήμερα τα stress tests των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών

Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, τα stress tests των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA), όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της.

Ταυτόχρονα, η EBA θα ανακοινώσει τα οικονομικά σενάρια, στα οποία θα βασισθούν οι ασκήσεις, όπως το σενάριο μίας σημαντικής οικονομικής ύφεσης.

Οι εποπτικές Αρχές δήλωσαν πέρυσι ότι το 2016 θα εξετασθούν 53 τράπεζες, λιγότερες από ό,τι στις προηγούμενες ασκήσεις, από τις οποίες οι 39 είναι της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ και το Reuters, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΒΑ ‘Ανταμ Φάρκας, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι στις φετινές ασκήσεις θα ελεγχθεί για πρώτη φορά η συναλλαγματική έκθεση κάποιων τραπεζών σε δυσμενείς μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί δήλωσε, επίσης τον Νοέμβριο, ότι θέλει να αποτελέσουν μέρος των ασκήσεων και οι κίνδυνοι κακής διαχείρισης των τραπεζών. Στις κορυφαίες τράπεζες έχουν επιβληθεί πρόστιμα δισεκατομμυρίων στερλινών για την προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τα επιτόκια αναφοράς και τις αγορές συναλλάγματος.

Οι σχεδιαζόμενες ασκήσεις αντοχής, που αποσκοπούν στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της δυνατότητάς τους να έχουν κέρδη, γίνονται μετά το πρόσφατο κύμα αναταραχής, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν σφυροκοπηθεί από ανησυχίες της αγοράς για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και των χαμηλών επιτοκίων.

Από το 2016, τα stress tests θα διεξάγονται κάθε δεύτερο έτος. Το 2015 δεν πραγματοποιήθηκαν τέτοιες ασκήσεις, μετά από μία συνολική άσκηση το 2014, που περιλάμβανε την ποιότητα του ενεργητικού των ισολογισμών των τραπεζών.

Η EBA δεν ανακοίνωσε πότε θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της φετινής άσκησης, τα οποία δεν αναμένεται να περιλαμβάνουν κατώτερα όρια κεφαλαίων για τις τράπεζες. Ο αρχικός στόχος της άσκησης ήταν η κάλυψη των κεφαλαιακών ελλειμμάτων, αλλά στο μέλλον οι έλεγχοι θα αποτελέσουν εργαλείο που θα διαβεβαιώνει τις εποπτικές Αρχές ότι οι τράπεζες έχουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.